afvallen na bevalling
Deel dit via Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Afvallen na bevalling

We horen dikwijls bij de vrouwen die we begeleiden, “Afvallen na bevalling is zwaar”

afvallen na bevallingWe zijn er ons bewust van dat het ook zo is. Je hebt hel wat emoties, een nieuw wonder op de wereld gezet, een nieuwe levenswijze, … En dan wil je natuurlijk ook nog snel even op je vorige gewicht terug.

Onze eerste raad is, probeer niet te snel te zijn. Dat levert alleen maar extra stress. Maak een realistisch plan van 0,5 tot 1 kilo per week. Dat moet normaal haalbaar zijn, maar misschien niet vanaf het begin. Hou er rekening mee dat je in het begin zelfs een paar kilo kan bijkomen. Dit heeft alles te maken met spiermassa dat je terug opbouwt.

Afvallen na bevalling heeft niet enkel te maken met je voeding. Ga ook bewegen. Je kan dat perfect doen met je baby. Er bestaan speciale loopbuggy’s, je kan gaan wandelen met je kindje in een buidelzak. Je kan ook de vader even laten babysitten, terwijl jij (met een paar vriendinnen) naar de fitness gaat. Mogelijkheden genoeg.

Zorg ook zeker dat je voldoende zuiver water drinkt. Je lichaam moet gereinigd worden, de afvalstoffen moeten eruit. En dat kan best door water te drinken. Het gaat meteen je gemoed ten goede komen.

Je ziet, met een beetje goede wil, een goede planning en een gezonde levensstijl, wordt afvallen na bevalling echt wel mogelijk.

Heb je te veel stress om af te slanken?

10 Dingen die je kan laten om op gewicht te komen – op gewicht komen

Waarom is water drinken belangrijk?

Goed voornemen afvallen – Deze Apps helpen

Gezond 3 kilo afvallen, hoe doe je dat?

Snel afvallen dieet – Is snel afvallen goed of gevaarlijk?

Kan je goed en blijvend afvallen met shakes?

Gezond gewicht bijkomen – hoe kan je dat?

MeerVitaliteit

Volg onsFacebooklinkedinrssmail

Deel wat je denkt