Snel afvallen dieet – Is snel afvallen goed of gevaarlijk?

Deel dit via Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

snel afvallen dieet

Veel mensen willen, als ze afvallen dat het snel gaat.
Ze zoeken een ‘snel afvallen dieet’.
Is dat wel verstandig, en is dat niet zonder gevaar?

Snel afvallen dieet – Gezond of niet?

snel afvallen dieetSnel afvallen hoeft niet ongezond te zijn. In acht genomen dat je niet te veel moet afvallen (tot 5 kilogram), en dat het niet herhaaldelijk moet gebeuren. Dat wil zeggen dat je tegelijk je voedingsgewoonten en levenswijze zal moeten gaan aanpassen, zodat je jou gewicht gaat beheersen. Er zal dus op het eten moeten gelet worden, en je zal moeten gaan bewegen. Als je dat al niet deed.
Als je eenmalig een aantal kilo moet afslanken, is het zelfs gezonder om het snel te doen. Omdat de periode van onevenwicht dan meer kort duurt.

Snel afvallen dieet – Waarop moet je letten?

Je kan gewoon weinig gaan eten, en daarvan zal je echt wel gaan afvallen. Maar let dan op een jojo-effect en de gevaren voor je gezondheid. Beter gebruik je een proteïne dieet. Dat gaat je lichaam tegelijk ondersteunen, en de kans om snel terug bij te komen wordt beperkt.
Maar we herhalen het nog even — zorg dat je voedingsgewoonten en levenswijze aanpast, anders zou je wel eens herhaaldelijk moeten gaan diëten, en dat is helemaal nefast voor je gezondheid.

Meer “Gewichtsbeheersing” artikels

Volg onsFacebooktwitterpinterestrssyoutube

Deel wat je denkt

MeerVitaliteit FacebookMeerVitaliteit TwitterMore...