Heb je te veel stress om af te slanken?

Deel dit via Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Stress Afslanken

stress afslanken

Het kan wel degelijk een invloed hebben op de mogelijkheid om af te slanken

stress afslanken
Wat is stress niveau op een schaal van 1 tot 10? Volgens een recent rapport, zullen de meeste zichzelf een 5 of hoger geven (bron: American Psychological Association), dit wil zeggen hoger dan gezond is. Uit hetzelfde rapport blijkt dat de meeste mensen weten dat er een verband kan bestaan tussen stress en obesitas, maar tegelijk blijkt dat de meesten daar dan ook niets aan doet.

Hoe kan je stress overwinnen om gewicht te verliezen?

Veel mensen gaan om met stress door te eten. Dat zou op zich geen probleem zijn als we zouden kiezen voor magere eiwitten of verse groenten en fruit. Maar dat doen we niet, we kiezen voor verzadigde vetten, en calorierijk ‘troost’-eten. Dat kan leiden tot gewichtstoename, dat op zijn beurt weer stress veroorzaakt.

Als je op dieet gaat, of tracht je calorieën te tellen, gaan we toch dikwijls ons bord volladen. Als je wil afvallen, overweeg dan stress management technieken, om het gewichtsverlies op gang te brengen. Je emoties kalmeren helpt om je het gevoel te geven dat je controle hebt over je gezondheid.

Doe oefeningen om je stress te verminderen.

Een andere manier om te ontstressen, is om ze om te zetten. Voeg meer beweging toe aan je dagelijkse routine, start een oefenprogramma. Heb je het gevoel dat je jezelf zit op te jutten op het werk, neem dan even een pauze, ga elk uur eens even door de gang wandelen. Die kleine fysieke activiteiten zullen helpen om je emoties te ontluchten, en de calorieën die je verbrandt zullen helpen om je gewicht te beheren.

onze manier van werken

stress afslanken – MeerVitaliteit

Volg onsFacebooktwitterpinterestrssyoutube

Deel wat je denkt

MeerVitaliteit FacebookMeerVitaliteit TwitterMore...