voeding in de zomer
Deel dit via Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Naarmate de temperatuur stijgt en we meer tijd buitenshuis doorbrengen, is het cruciaal om onze eetgewoonten aan te passen aan het seizoen. Het sleutelwoord hier is “voeding in de zomer”.

Breng je bord in evenwicht

voeding in de zomer

We raden je aan om de helft van je bord te vullen met fruit en groenten en de andere helft met granen, eiwitten en zuivelproducten. Deze balans zorgt ervoor dat u een verscheidenheid aan voedingsstoffen binnenkrijgt die nodig zijn voor een goede gezondheid.

Lichtere voedingsmiddelen voor de hitte

Volle granen en een overvloed aan groenten zouden tijdens de zomermaanden uw go-to moeten zijn. Deze voedingsmiddelen bieden niet alleen voedingswaarde, maar zijn ook lichter, waardoor u zich niet loom voelt in de hitte.

Hydratatie is de sleutel

Streef minstens naar 8-12 glazen water per dag, afhankelijk van uw activiteitenniveau, geslacht en lichaamsgrootte. Onthoud dat als u 60 minuten of langer traint, u meer water moet drinken om gehydrateerd te blijven.

Essentiële voedingsstoffen

De zomer is de perfecte tijd om essentiële voedingsstoffen binnen te krijgen, zoals vitamine C, magnesium, kalium, zink, proteïne en natuurlijk water. Deze voedingsstoffen zijn cruciaal voor je immuunsysteem en algeheel welzijn.

Vergeet uw supplementen niet

Hoewel een uitgebalanceerd dieet in het grootste deel van uw voedingsbehoeften zou moeten voorzien, kunnen supplementen eventuele hiaten helpen opvullen. Overweeg probiotica, omega-3-vetzuren, multivitaminen, vitamine D, calcium, eiwitpoeder, ijzer en vezels.

Onderhoud uw routine

Probeer ook bij het bezoeken van zomerfeesten of op vakantie trouw te blijven aan uw gezonde eetgewoonten. Beperk alcoholgebruik en plan vooruit om er zeker van te zijn dat u voedzame opties beschikbaar heeft.

Kortom, voeding in de zomer draait om gehydrateerd blijven, lichter voedsel eten en je dieet verpakken met essentiële voedingsstoffen. Geniet van de overvloed aan verse groenten en fruit en vergeet niet om je bord in evenwicht te houden!

Heb je behoefte aan verdere begeleiding bij het op peil houden van je voeding deze zomer, dan nodig ik je uit om een gratis 1-op-1 coachingsessie in te plannen over voeding en welzijn. Klik hier om je plek te reserveren!

Blijf gezond en geniet van de zomer!

MeerVitaliteit Blog

Voeding in de zomer

Volg onsFacebooklinkedinrssmail