water, gewicht bijkomen
Deel dit via Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Wil je op een gezonde manier gewicht bijkomen?
Dan hebben we hier een aantal tips, waarmee je rekening kan houden.

Begin eerst even met gedurende een week te noteren wat je eet. Misschien eet je wel gewoon te weinig. De combinatie van calorie-inname en verbranding moet in evenwicht zijn. Als je te weinig eet, probeer dan eerst even om op een gezonde manier meer te eten. gewicht bijkomen
Eet je voldoende, dan ga je na of er (tijdelijke) factoren van invloed kunnen zijn. Zo kan je stress ervoor zorgen dat je afvalt.

Gewicht bijkomen – Voedingsgewoonten

Als je op een gezonde wijze wil bijkomen is het heel belangrijk dat je let op gezonde voedingsgewoonten. Je kan bijvoorbeeld gebruik gaan maken van natuurlijke supplementen.
Zorg ook dat je regelmatig eet. Drie hoofdmaaltijden, en een paar tussen maaltijden zijn ideaal. Ga je daarbij ook niet volproppen. Neem je tijd, en stop als je echt genoeg hebt.
Gezonde tussendoortjes zijn goed voor jou. Denk daarbij aan fruit, een (proteïne) reep, een kom soep, …

Gewicht bijkomen – Het ontbijt.

Vergeet niet te ontbijten. Het ontbijt is de basis van je energie voor de dag. Eet daarbij voldoende, maar zeker niet te veel. Ga niet vetter eten! Dat is zeker voor magere mensen niet gezond. Zorg dat je meer koolhydraten en eiwitten eet.

Gewicht bijkomen – Sporten

Veel mensen die willen bijkomen, denken dat ze niet mogen sporten, of minder moeten sporten. Dat is niet zo. Misschien dat je jou sportprogramma of voedingsprogramma moet aanpassen. Zorg dat je een programma hebt waarbij je spieren aankweekt en voedt. Door gezonde spiermassa aan te kweken, ga je op een gezonde manier bijkomen. En geloof me vrij, sommige mensen komen aan in gewicht en gaan toch afslanken in centimeters. Dat is optimale figuurcorrectie.

Als je gezond wil aankomen moet je vooral geduld hebben. Aankomen is trouwens moeilijker dan afvallen. Je eerste gewicht zal je misschien pas aankomen na een drietal weken. Geef dus niet na een week al op. Je bent gewoon, goed en gezond bezig. Hou vol!

Meer artikels over “Gewichtsbeheersing”

Volg ons ook op onze Facebook pagina

Volg onsFacebooktwitterpinterestrssyoutube

Deel wat je denkt