water drinken

Deel dit via Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Waarom is water drinken belangrijk?

We weten bijna allemaal dat water drinken goed voor ons is.
Alleen kan het soms wat onduidelijk zijn waarom, en kan het moeilijk zijn om het daadwerkelijk ook te doen.

Er zijn echter een aantal hele goede redenen om water te drinken, en het hoeft ook niet moeilijk te zijn om er een dagelijkse gewoonte van te maken.

Meer energie

Het kost veel energie en je kunt je erg moe voelen als je uitgedroogd bent, zelfs bij een lichte uitdroging al. Als je dorst hebt, ben je eigenlijk al uitgedroogd; en dit kan leiden tot uitputting, duizeligheid en andere nare symptomen.

Mooie huid

Regelmatig water drinken zorgt voor een strakkere en jongere huid. Ook zal je huid egaler en mooier van kleur worden.

Afvallen

Water is een van de beste hulpmiddelen bij afvallen, hoofdzakelijk omdat het vaak andere dranken vervangt die meer calorieën en suikers bevatten, maar ook omdat het je honger onderdrukt, en je dus minder trek hebt.

Goed voor je lichaam

Water drinken is goed voor je lichaam; hoofdzakelijk omdat er afvalstoffen mee afgevoerd worden, maar wist je ook dat het goed is voor je hart? Uit een Amerikaans onderzoek is gebleken dat bij mensen die meer dan 5 glazen water per dag drinken de kans op een hartaanval 41% kleiner is dan bij mensen die minder dan 2 glazen per dag drinken.

Maak van water drinken een goede gewoonte!

Maar hoe zorg je er nou voor dat je regelmatig water drinkt en er een dagelijkse gewoonte van maakt? Dit hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Het makkelijkste is het wanneer je er een routine van maakt; bijvoorbeeld een glas water als je opstaat, bij het ontbijt, bij de lunch, een glas voor het avondeten en eentje na en dan bijvoorbeeld nog een glas voordat je op bed gaat. Doe er een scheutje Aloë Siroop in, en het heeft ook nog eens een lekkere smaak! Probeer het gewoon een tijdje; binnen een paar weken ben je eraan gewend en zul je nooit meer anders willen!

Vraag je gids aan
Vragen via MEssenger

Volg onsFacebooktwittergoogle_pluspinterestrssyoutube

Deel wat je denkt

MeerVitaliteit FacebookMeerVitaliteit TwitterMore...