Je ziet wat je eet – voeding en huid

Deel dit via Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Tussen voeding en huid is er wel degelijk een relatie.
Om er goed en stralend uit te zien, zie je dus best wat je eet.

voeding en huid
De huid is zoals de lever en het hart, een orgaan dat nood heeft aan tal van voedingsstoffen in een goede verhouding voor een optimale ontwikkeling en een gedegen onderhoud. Tekorten of wanverhoudingen leiden tot mankementen die zich mogelijk ook aan de buitenkant laten opmerken. Bleek zien door een tekort aan ijzer is hiervan een voorbeeld. Strenge diëten vergroten de kans op belangrijke voedingstekorten. Het resultaat is dan misschien een slank lichaam maar vaak ook een doffe, vale en kwetsbare huid.

Als de dus de relatie tussen voeding en huid belangrijk zijn, let dan op een aantal zaken.

Voldoende water drinken hydrateert het lichaam, en dus ook de huid, en ontdoet het lichaam gemakkelijker van overtollige afvalstoffen.

Groenten en fruit zijn rijk aan antioxidanten die onder meer ook de huid beschermen tegen vrije radicalen, een belangrijke oorzaak van huidveroudering.

Bepaalde vitaminen worden vaak naar voor geschoven als wondermiddelen voor een perfecte uitstraling. Deze vitaminen komen zoals andere essentiële voedingsstoffen ook ruim voor in verse alledaagse voedingsmiddelen.

Wie evenwichtig en gevarieerd eet krijgt de essentiële voedingsstoffen binnen om zowel van binnen als van buiten gezond en fit te blijven.

De relatie tussen voeding en huid is dus belangrijk, als je niet alleen gezond wil zijn, maar er ook zo wil uitzien.

Meer artikels over “Voeding”

Meer artikels over “Gelaatsverzorging”

volg ons ook op Facebook

MeerVitaliteit

Volg onsFacebooktwitterpinterestrssyoutube

Deel wat je denkt

MeerVitaliteit FacebookMeerVitaliteit TwitterMore...