goede lichaamsbouw
Deel dit via Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Wanneer je aan een deel van uw lichaam werkt, moet je ook aan zijn tegenhanger werken voor een goede lichaamsbouw te krijgen. Met een aantal oefenparen trachten we te helpen om uw workouts te maximaliseren!

goede lichaamsbouw
De meeste amateursporters hebben de neiging om te snel te willen gaan.

Ze nemen¬†ofwel te weinig tijd om het gewoon comfortabel te doen, of ze doen dezelfde routine voor de tegenhanger niet . Maar als we trainen op deze manier, heeft je lichaam de neiging om uit balans raken. Zelfs sporadische¬†sportschool bezoeker moet trainingen afwisselen om een goede lichaamsbouw te krijgen. Als je een goede¬†workout wil, die voor je hele lichaam werkt, doe je oefeningen die je lichaam in evenwicht brengen. Wat bedoel ik … Laten we zeggen dat je een intensieve training doet, die zich richt op de¬†binnenkant van de dijen . Om een onbalans te voorkomen, moet u deze opvolgen¬†met een oefening die de rest van je beenspieren ontwikkelt. Weten welke oefeningen goed samen gaan, zal het plannen van uw sessie makkelijker maken, en het vermijdt onevenwichtigheden.

Wanneer je de gewoonte hebt om enkel aan de spiergroepen te werken, die je wilt ontwikkelen, dan bereik je een afgezwakte look.

Voor je het weet, is je borst gespierd, maar is je rug zwak. Of je biceps zijn ontwikkeld maar uw kuitspieren zien er mager uit. Visueel, kan dit er niet zo slecht uitzien, maar intern, voelt het niet goed en kan het een negatieve invloed hebben op uw houding.

Vandaag wil ik enkele tips met u delen,

over hoe je spieren symmetrisch kan maken door meer structuur  in uw huidige training te brengen door de voor- en achterkant van uw lichaam dezelfde hoeveelheid oefening te geven. U zult profiteren van de posturale voordelen die samengaan met een evenwichtige routine!

Ik geloof dat, tenzij je traint voor een specifieke gebeurtenis, je¬†een zeer gedisciplineerde sporter bent of op zoek bent om echte maximalisatie¬†van uw krachtwinsten, er geen echte noodzaak is ¬†om spiergroepen te scheiden in verschillende dagen. Wanneer je spiergroepen¬†scheidt in afzonderlijke dagen, kan het betekenen dat je de ene groep heel hard gaat bewerken. Je kan¬†goede bedoelingen hebben om¬†de volgende dag aan de¬†tegenhanger te werken, maar de harde realiteit voor de meeste mensen is dat andere verplichtingen daar vaak een stokje voorsteken. Daardoor¬†laat je √©√©n of meerdere spiergroepen ongetraint. Als je dit doet op een regelmatige basis, kunnen onnodige onevenwichtigheden¬†gecre√ęerd¬†worden.

Een geweldige manier om je workouts te benaderen,

vooral als je gewoon op zoek bent om gewicht te verliezen, of voor het verbeteren van uw algemene conditie is om workouts te doen met je hele lichaam in gedachten. Je kan een algemene doelzone van het bovenlichaam of onderlichaam in gedachten houden.

Hier zijn een aantal oefenparen die je kan gebruiken op dagen dat balans belangrijk voor je is. De training techniek om aan je lichaam te werken is op deze wijze effectief. Je kan de hele routine doen, of voeg gewoon een van de paren in uw huidige plan. Personaliseer uw workouts zodat het voor jou werkt.

Oefeningen voor een goede lichaamsbouw

Goede lichaamsbouw paar # 1: Bankdrukken & Bent over row

Bankdrukken:

Gebruikte spieren: Borst en triceps

Lig plat op een bankje met uw keuze van gewichten in beide handen. Neem je handen van schouderhoogte tot recht naar boven. De gewichten moeten duidelijk zichtbaar zijn. Onderrug naar beneden houden.

Bent over row:

Gebruikte spieren: boven voor- en achterkant van de armen (biceps)

Sta lichtjes voorovergebogen met gebogen knie√ęn, armen recht naar de vloer, met je gewichten in beide handen. Trek ze in de richting van je borst. Kom recht¬†en herhalen om een ‚Äč‚Äčset compleet te maken.

Goede Lichaamsbouw paar # 2: Squats & Leg curls

Squats:

Gebruikte spieren: Voorkant van de benen en billen

Er zijn zo veel variaties op squats . Wil je een traditionele squat doen?  Zet uw voeten op de vloer op schouderbreedte. Squat naar beneden, zodat het is alsof je op een stoel zit, en kom dan terug tot stand.

Stabiliteits-bal –¬†leg curls:

Gebruikte spieren: Achterkant van de benen en billen. (Hamstring en gluts)

Begin liggend op je rug liggen met je benen recht naar buiten, hielen op een stabiliteits-bal. Trek dan uw bilspieren samen, breng je heupen omhoog, trek je hielen naar je lichaam. Strek je benen en herhaal. Als je nog geen bal hebt, kan je dezelfde spieren oefenen door het maken van een eenvoudige brug, met je hielen omhoog op een bankje.

Goede Lichaamsbouw paar # 3: Crunches & Superman lifts

Crunches:

Gebruikte spieren: buikspieren

Niet zeker hoe je een crunch moet doen? Bekijk dan hier een video.

Superman liften:

Gebruikte spieren: onderrug

Lig met je gezicht naar beneden op je buik, ¬†met je armen en benen gespreid. Hou je armen en benen recht, til ze naar het plafond door een boog te cre√ęren in je rug. Houden een paar seconden vast, en kom dan terug naar beneden. Indien nodig herhalen.

Goede lichaamsbouw paar # 4: Shoulder press & Lat pulldown

Shoulder press met behulp van halters:

Gebruikte spieren: Schouders en armen

Hou een halter in elke hand met je armen gestrekt naar buiten, buig de ellebogen. Strek je armen boven je hoofd. Breng terug omlaag en herhaal.

Lat pulldown:

Gebruikte spieren: midden van de rug

U kunt een lat pulldown doen met behulp van de machine, die specifiek voor deze oefening beschikbaar is, in de sportschool. Wees niet bang om op de sportschool personeel om hulp te vragen als dit je eerste keer is dat je een lat pulldown doet. Als je geen toegang hebt tot een machine in de sportschool, kan je het vervangen door het doen van een brede grip pull up.

***

Dit soort training is eenvoudig maar effectief. Streef naar 8-12 herhalingen van elke beweging, en doe 3 sets van elk, met een paar minuten rust tussen elke set. Als je deze combineert met een aantal van uw favoriete cardio oefeningen, zoals wandelen, hardlopen, fietsen of roeien, krijg je een full body routine, die je onderweg helpt naar goede lichaamsbouw.

goede lichaamsbouw – MeerVitaliteit.com

Volg onsFacebooktwitterpinterestrssyoutube

Deel wat je denkt