weegschaal kopen
Deel dit via Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Wil je een weegschaal kopen?
Is een analyseweegschaal dan nuttig?

Als je jou gewicht wil beheersen is een weegschaal uiteraard zeer nuttig. Als je er nog geen hebt is een weegschaal kopen wel heel nuttig. We kunnen het echter niet voldoende benadrukken dat het ook noodzakelijk is je BMI en vetpercentage in het oog te houden.

Wat is je BMI (Body Mass Index)?

Het is de verhouding tussen je lichaamslengte en je gewicht. Dat zou idealiter tussen 18.5 en 25 moeten liggen. Dat kan je makkelijk berekenen, eventueel met een rekenmachine. Maar daar zijn ook zeer nuttige apps voor.

Dus voor je BMI te berekenen heb je geen analyseweegschaal nodig. Maar je kan een goede BMI hebben en toch een te  hoog, of te laag, vetpercentage. Dat is voor een gezonde man tussen 10 en 20 procent, voor een gezonde vrouw tussen 20 en 30 procent.
Daarvoor volstaat natuurlijk geen gewone weegschaal, je hebt ook een vetmeter nodig. Die meter kan geïntegreerd worden in een weegschaal, een analyseweegschaal.
Wil je een weegschaal kopen, dan kan je daar meteen op letten. Naast je gewicht gaat zo’n weegschaal ook je spier-, je vocht- en vetpercentage berekenen, zaken die belangrijk zijn als je een ‘totaal plaatje’ wil.

Zo’n weegschaal kopen is goed als je er regelmatig gebruik van gaat maken. Hou er weliswaar rekening mee dat ze nooit 100 procent nauwkeurig zijn, maar wel een goede indicatie geven. Ze zijn enorm nuttig om een evolutie in kaart te brengen. Daarom gebruiken wij tijdens onze welzijnsevaluaties en opvolging.
Ga je er maar tijdelijk gebruik van maken, of heb je de indruk dat je voor jezelf voldoende hebt aan je gewicht, ga dan een normale weegschaal kopen. Wil je continu weten waar je staat, schaf dan zeker een analyseweegschaal aan.

Gezonde Actieve Levensstijl

Meer over gewichtsbeheersing

Vragen via MEssenger

Volg onsFacebooktwitterpinterestrssyoutube

Deel wat je denkt