meer vitaliteit in de lente
Deel dit via Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Meer vitaliteit in de lente door de juiste voeding

meer vitaliteit in de lente

meer vitaliteit in de lenteDe lente is ideaal om je vitaliteit op te krikken. Vers voedsel is daarvoor ideaal. Als je dan nog kijkt waarmee je jou gewicht onder controle kan krijgen, ben je helemaal op de goede weg.
Het zal je niet verbazen dat je vitaliteit wordt opgekrikt door je levensstijl. Let dus dat je goed en gezond eet, je voldoende beweegt en zeker ook voldoende water drinkt.
Daarom is seizoensgebonden fruit en groenten zo goed. Het bevat telkens een unieke combinatie van vitaminen en vezels (en nog meer).

Grapefruit

Tegelijk zoet maar toch ook bitter van smaak. Dat maakt het juist zo uniek. Het bevat veel vitamine C, foliumzuur en vezels. Ideaal voor een calorie- en vetarm dieet. Het bevordert je vetmetabolisme en insulineresistentie. Ideale snack voor de lente dus.

Kool

Kool is samen met boerenkool, broccoli, bloemkool en spruitjes een ontstekingsbestrijder. Ideale groeten om je lichaam te detoxen, en je lichaam een afweermechanisme te laten opbouwen tegen sommige gewicht-gerelateerde kankersoorten. Deze voedselrijke en caloriearme groeten passen dus perfect in je lente-dieet.

Paardenbloem

Dit is eigenlijk een eetbaar onkruid, bron van voeding. De lentebladeren zitten vol vitamine A, B, C, D, ijzer en vezels. Paardenbloemen zorgen voor een snellere vetvertering, ideaal dus om je buikvet weg te krijgen.

Lente-uitjes

Heerlijk in deze periode van het jaar, met hun milde en hartige smaak. Net zoals bieslook en knoflook, bevatten ze voedingsstoffen die gewichtsverlies bevorderen. Ze bevatten stoffen die je bloedsuiker verbeteren, en helpen ontstekingen tegen te gaan die gepaard gaan met een hoog vet-percentage. Neem geen te grote porties om je slaatjes op smaak te brengen.

Rabarber

Niet alleen heerlijk in een taart, maar ook ideaal bij gekookt fruit, gecombineerd met kruiden. Bevat een vetverbrandende en ontstekingsremmende antioxidant. Het werkt meteen mild laxerend en helpt gewichtstoename vertragen.
Gebruik jij deze ingrediënten in je keuken of je dieet?

meer vitaliteit in de lente – MeerVitaliteit

Volg onsFacebooktwitterpinterestrssyoutube

Deel wat je denkt

Leave a Reply