gezonde levensstijl
Deel dit via Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Een gezonde levensstijl is noodzakelijk om gezond te blijven, en vitaler te leven.
Maar wat is nu eigenlijk een gezonde levensstijl?

Om gezond te leven zijn er een aantal zaken waar we moeten op letten. Eetgewoonten, drinken en bewegen. gezonde levensstijl

Als je dat wil, let je bij je voeding bijvoorbeeld dat je een goede balans hebt tussen koolhydraten, vet, vitaminen en mineralen. We eten best vers, en kwalitatieve voeding. Daarbij let je erop dat je minder dierlijke voeding eet, en meer groenten en fruit.
In onze ‘moderne’ voeding let je best op vetten, zout en suikers. Dat zijn de grootste gevaren voor een ongezonde voeding.

Ook let je best op bij je drinken.

Het beste is gewoon zuiver water. Dat zorgt voor hydratatie en afvoer van afvalstoffen. Pas vooral op met frisdranken, omdat die boordevol suikers zitten, of vervangers daarvan. Suiker en vervangers tasten je smaakpapillen aan. Daardoor ga je minder smaak krijgen van de “goede” dingen, en ga je weer grijpen naar meer suikers.
Ook overmatig alcohol is niet goed voor een gezonde levensstijl. OKÉ, je mag best wel eens een glaasje drinken. Maar overdrijf niet en geniet er van.
En dan worden er veel vragen gesteld over koffie. Ook hier zeg ik, overdrijf niet. Het is niet direct slecht, maar afhankelijk worden van cafeïne is nu ook niet echt “gezond leven”. Probeer, als je iets warm wil drinken, eens groene thee bijvoorbeeld.

Wil je gezond leven, zorg dan ook dat je beweegt.

Een minimum van 30 minuten per dag, maar meer is beter. Breng ook wat afwisseling in je sporten. Zodat je je uithouding onderhoudt, maar ook je spiermassa op peil houdt.

Je levensstijl in één klap veranderen, is ook niet direct het beste idee.

Doe de dingen stap per stap. Let bijvoorbeeld op je drinken. Minder alcohol drinken is voor veel mensen niet zo moeilijk. Frisdrank of koffie minderen, of volledig bannen, wordt dikwijls dan weer moeilijker.
Als dat al beter lukt, gaan we wat meer op de voeding letten. Meer groenten eten, ongezonde snacks weglaten en vervangen door de gezonde versie. En misschien moet je wel de hoeveelheden herzien.
En dan gaan we bewegen. Na het eten nog even een wandeling. Of misschien wil je meteen wel iets actiever. Spreek af met vrienden om je mee te motiveren of doe dingen met je gezin.
Zorg in ieder geval dat je alles volhoud, zonder het gevoel dat het je moeite kost. We spreken niet voor niets over levens-stijl.

Vragen via MEssenger

Volg onsFacebooktwitterpinterestrssyoutube

Deel wat je denkt

    2 replies to "Wat is nu eigenlijk een gezonde levensstijl?"

Leave a Reply