jeugd en welzijn
Deel dit via Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Als we over “Jeugd en Welzijn” spreken, gaat het meestal over geluidsoverlast, wijkproblematiek, verkeersveiligheid, enz.
Bijna nooit gaat het over voeding, bewegen, actieve levensstijl.

jeugd en welzijnJeugd en Welzijn, zou meer moeten gaan over een gezonde actieve levensstijl. Daarbij denk ik dan vooral aan voeding, bewegen en sporten. Het is toch zo dat de levensgewoonten best worden aangeleerd tijdens de jeugd.

Op jeugdige leeftijd wordt normaal de basiskennis over een gezond voedingspatroon meegegeven. Nochtans eten de meeste mensen, inclusief de jeugd, te veel vlees en te weinig groenten. Laat staan dat de jeugd weet hoe ze de meeste groenten moeten bereiden. Ze leren eerder hoe ze kant en klare maaltijden in de microgolf moeten zetten.

Veel jonge mensen bewegen ook al te weinig. En als ze dan al voldoende sporten, mindert dat bij de meesten al tijdens de eerste jaren dat ze gaan deelnemen aan de arbeidsmarkt. Wegens te grote druk, een tekort aan energie (door die minder goede eetgewoontes) of een tekort aan interesse.

In plaats van jongeren de schuld te geven van geluidsoverlast en wijkproblematiek, geef hen de kans om juist en voldoende te bewegen. Leer jonge mensen wat het belang is van gezonde energierijke voeding. Dan kunnen we spreken van ‘Jeugd en Welzijn’, van kennis die ze de rest van hun leven meedragen, en die ze kunnen overdragen aan hun volgende generatie.

Een beter welzijn in 4 weken – deel één

Een beter welzijn in 4 weken – deel twee

Promoot welzijn op het werk, en zie de productiviteit verbeteren

Wat is een welzijnscoach?

voeding en hydratatie – welzijnstip

Noten eten voor een beter welzijn

wijn en welzijn – een combinatie met geschiedenis

 

jeugd en welzijn – MeerVitaliteit

Volg onsFacebooktwitterpinterestrssyoutube

Deel wat je denkt

    2 replies to "Jeugd en Welzijn – voeding, bewegen, gezonde levensstijl"

Leave a Reply