goedemorgen – 8 manieren om je morgen goed te starten

Deel dit via Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Hoe je jouw morgen start kan een grote impact hebben op de rest van de dag – goedemorgen

goedemorgengoedemorgen
Start je met een negatief gevoel, dan zal dat meestal ook de rest van de dag aanhouden. Maar andersom geldt ook, start je positief, dan is de kans groot dat het de rest van de dag zo blijft, wat er ook gebeurd.
Spijtig genoeg nemen niet al te veel mensen de ochtend te serieus. Integendeel, we slapen zo lang mogelijk, nemen een snelle douche, proppen eventueel snel nog wat in onze mond of drinken een kop koffie, en we haasten ons de deur uit.
Neem de moed bijeen, en neem je morgen veel serieuzer. Ik geef je hieronder heel wat tips om je ochtend te verbeteren en je dag met een positieve nood te starten. Waarschijnlijk kan je ze niet allemaal inplannen, maar enkele kunnen al een positieve impact hebben. Goedemorgen.

Eet een uitgebalanceerd ontbijt.

Het ontbijt is onbetwist de belangrijkste maaltijd van de dag. Bij het ontwaken is ons energiepeil met 80% gedaald. Het mag je dus niet verbazen, dat onderzoek heeft uitgewezen dat herhaaldelijk overslaan van het ontbijt al op korte termijn effect heeft op ons gemoed, geheugen en energiepeil.
Toch zijn er te veel die er geen tijd voor nemen, of het volledig overslaan. Of we nemen snel iets als we op kantoor aankomen. We zouden beter een paar extra minuten nemen om een ontbijt te eten, een dat ons gemoed positief beïnvloed en energie geeft voor de ochtend. – Goedemorgen

Beweeg

Het is bekend dat bewegen ons energiepeil en ons gemoed verbeterd. Eigenlijk, heeft regelmatige beweging hetzelfde effect dan anti-depressiva.
Je moet veel aan beweging doen ‘s morgens om de voordelen daarvan te hebben. Als je weinig tijd hebt, probeer 3 à 5 minuten. Zoek een paar eenvoudige oefeningen, die je thuis kan doen, zoals push-ups of yoga.
De rest kan je later op de dag doen, als je meer tijd hebt. Natuurlijk, kan je die oefeningen best doen nadat je dat ontbijt hebt gehad. – Goedemorgen

Positief schrijven

Schrijf gedurende 5 à 10 minuten over iets positiefs. Dat zal je helpen om positief te denken, en zet je op de goede weg voor een succesvolle dag.
Hier zijn een paar ideeën. Maar je bent uiteraard vrij er zelf te vinden.
Wat ga ik vandaag doen om mijn doelen te bereiken?
Waarvoor ben ik heel dankbaar?
Wat kan ik vandaag doen om iemands leven te verbeteren?
Goedemorgen

Voer een positieve conversatie of schrijf een positieve nota

Leef je met anderen, dan daag ik je uit om je dag te starten met een positieve conversatie. Je kan zelfs als regel stellen dat alle gesprekken thuis, in de morgen, positief moeten zijn. Je kan de vragen gebruiken die ik je hierboven meegaf.
Leef je alleen, stuur dan iemand een positieve mail. die hoeft niet lang te zijn. Een korte nota om iemand te bedanken, of om te laten weten dat je aan hen denkt zal je opbeuren. – Goedemorgen

Gebruik de “snooze” knop niet meer

Ik ben één van de gelukkigen. Tenzij ik een vroege vlucht moet halen, gebruik ik nooit mijn wekker. En ik dat doe ik al jaren niet meer.
Maar, ik weet het, er zijn massa’s mensen die er een nodig hebben om ‘s morgens wakker te worden. Spijtig genoeg, staan ze niet meteen op, maar tikken ze op de “snooze” knop. En niet één keer. Ze doen verschillende keren per ochtend.
Je mag denken dat die extra 5 tot 15 minuten extra slaap je helpen. Maar recent onderzoek wees het tegendeel uit. Als je terug in slaap valt, heb je niet de tijd voor een volledige slaap. Dat zorgt voor een slechter ochtendhumeur, dat je tot anderhalf uur kan achtervolgen.
Plaats je alarm zo ver mogelijk van je bed. Zo moet je opstaan om het af te zetten. En de kans is klein dat je dan die “snooze” knop zal gebruiken. Of een beter idee, ga een beetje vroeger slapen, zodat je een goede nachtrust hebt. – goedemorgen

Mediteer

Je moet niet 30 minuten mediteren om een beter bewustzijn te bekomen. Belangrijker is dat je consistent en gecommitteerd bent. Kies je type van meditatie, en doe dat elke morgen voor minstens 5 minuten.
Heb je de tijd niet om te gaan zitten, probeer dan mindfulness meditatie. Daarbij ga je focussen op ervaring in je huidige activiteit. Dit kan in veel van je bezigheden in de morgen worden toegepast, zoals tijdens je douche en je ontbijt. – goedemorgen

Luister naar of lees iets positiefs.

Stimuleer je geest op een positieve manier. In plaats van het nieuws op te zetten, waarbij je moet luisteren naar al het negatiefs dat in de wereld gebeurd, gebruik je die tijd beter positief. Lees een boek voor zelfontwikkeling, luister naar muziek dat je opbeurt gedurende een paar minuten. Dat kan zelfs samen met je huisgenoten! – goedemorgen

Bereidt je de avond ervoor al voor.

Velen van jullie zullen nu denken: “Maar voor al dat heb ik geen tijd ‘s morgens”. Een van de beste manieren om klaar te zijn voor succes, is je ‘s avonds al voorbereiden.
Zet je TV, of je computer, 15 minuten eerder uit. En gebruik die tijd om de volgende dag voor te bereiden. Je kan bijvoorbeeld al fruit snijden voor je ontbijt. Je kan je sportkledij al klaarleggen. Doe gewoon wat je ochtend al makkelijker kan maken. – goedemorgen

De ochtend hoeft niet moeilijk te zijn. Met de juiste voorbereiding kunnen ochtenden zelfs aangenaam zijn, en de start voor een positieve dag! Welke gewoonten ga jij toepassen?

photo credit: Melody Campbell via photopin cc

goedemorgen – MeerVitaliteit.com

Volg onsFacebooktwitterpinterestrssyoutube

Deel wat je denkt

MeerVitaliteit FacebookMeerVitaliteit TwitterMore...

Bert Phlippo juli 14, 2017 gezondheid