wijn en welzijn
Deel dit via Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

wijn en welzijn – een combinatie met geschiedenis

Het is een onderwerp dat al eeuwen onder discussie staat bij verscheidene onderzoeken.

wijn en welzijn
Wijn heeft een lange geschiedenis, en was reeds lang bekend als een van de eerste vormen van medicatie. Het werd aanbevolen als een veilig alternatief voor water, een middel om wonden te verzorgen en tevens als middel tegen diarree of zelfs om de pijn bij bevallingen te minderen.

wijn en welzijnWijn speelde een belangrijke medische rol sinds  lang. Er is reeds sprake van sinds 2200 voor Christus, en het was een van de belangrijkste medicijnen tot de late 19de eeuw, begin 20ste eeuw, toen de inzichten over alcohol en alcoholisme veranderde.

Eind de 20ste, begin de 21ste eeuw kwam wijn en welzijn  terug in de belangstelling, als deel van een gezonde levensstijl. In 1991 werd ontdekt dat gematigde wijndrinkers een lager sterftecijfer zouden hebben. Dat werd in een onderzoek uit 1995 nogmaals bevestigd; als het matig werd gebruikt met een dieet dat geen alcohol-gerelateerde risico’s bevat. Andere voorwaarden zijn een gezond dieet, regelmatige beweging en niet roken.

Wijn en welzijn gaan dus blijkbaar samen. Toch als het in combinatie gaat met een gezond dieet, voldoende beweging en een algemene gezonde levensstijl. Maar bovenal, drink wijn met mate, en vergeet vooral niet te genieten.

Vragen via MEssenger

Wijn en welzijn

Volg onsFacebooktwitterpinterestrssyoutube

Deel wat je denkt