beter welzijn

Deel dit via Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Een beter welzijn in 4 weken
– deel twee

In een vorig artikel gaf ik je al een paar tips voor een beter welzijn.
Ga even terug als je het gemist hebt.
Zelfs als je het eerste deel miste, is het goed de 4 weken in de juiste volgorde te doen!

Het idee achter het creëren van een gezonder en beter welzijn in 4 weken is dat we het veilig en haalbaar willen houden! We willen deze stappen zo eenvoudig mogelijk houden, zodat je zeker kan slagen. Dus, hier gaan we: beter welzijn

Week 3 Beter Welzijn : Eet meer goede gezonde dingen.

beter welzijn snacksIk weet het dit is vrij vaag. Maar ik wil dat je hierin succes boekt!
Wat je deze week gaat doen, hangt volledig af van wat je al eet. als je vergeten bent hoe sla smaakt, omdat het al zo lang geleden is dat je je het at, stel ik voor dat je dat eerst bals groente bij je dagelijkse maaltijd voegt. Dat kan net zo goed groene boontjes bij je middagmaal zijn (zolang het maar plantaardig klinkt voor jou). Eet je salade bij je warme maaltijd, of eventueel voor je maaltijd. Als je een snack wil, neem je een stuk fruit of groente, in plaats van de chips of nootjes.

Nu, als je al groenten en salades eet voor uw maaltijden, is er bijna nog altijd ruimte voor verbetering (anders zou je dit niet lezen, toch?). Dus, probeer meer groenten te eten. In plaats van bijvoorbeeld fruit te eten voor een hapje eet groente voor een hapje. Vervang vlees in uw maaltijd voor een groente. Wat misschien wel het meest gunstig is voor diegene die al een behoorlijke hoeveelheid groenten of salade eten, is om te proberen nieuwe groenten in te plannen. Het is gezond om variatie in onze voeding te krijgen, dus probeer wat nieuwe groenten, en geef uw lichaam sommige voedingsstoffen die het normaal niet krijgt. Ik weet dat we dikwijls, uit gewoonte, steeds dezelfde groenten eten. Daarom is het goed regelmatig een nieuwe groente te proberen! Het kan je meteen helpen sommige tekorten aan te vullen.

Week 4 Beter Welzijn : Relax

beter welzijn relaxJa, ontspanning is een onderdeel van een goed welzijn! Meestal zijn we te gespannen, en dat is helemaal niet gezond op lange termijn. Ontspannen is voor iedereen verschillend. Als u genieten van lezen, maak dan wat tijd om te lezen. Als je kinderen hebt, weet ik dat het moeilijk kan zijn. Misschien kan je lezen tijdens hun dutje tijd of nadat ze ‘s avonds naar bed zijn voor de nacht? Als het lezen niet uw idee van ontspanning , doe dan iets anders! Er zijn geen regels hier. Misschien is het bekijken van je favoriete show op tv ontspannend voor je. Doe het! Misschien kan je vrede vinden in het lezen van het woord van God. Als dat het geval is, doe het dan! Misschien heb je vrede vinden in het schrijven van een blog. Doe het!

Hier is het belangrijkste dat, wat je ook kiest, het een ontspanning voor je is. Maar … je kan nooit, onder geen enkele omstandigheid, je schuldig voelen over het feit dat je jezelf ontspant! Dat zou de nederlaag van de doel zijn, en dat is zeker niet gezond!

Oke, je bent klaar met je vier weken … wat nu? Dat is gemakkelijk … ga zo door! Maak van al deze nieuwe dingen gewoonten. Zodra dit gewoonten geworden zijn, kan je beginnen met toe te voegen totdat je vertrouwd bent met uw nieuwe, gezonde, manier van leven.

Wat denk je? Hoe ga je nu eten? Zal het eten van meer groenten moeilijk zijn voor u, of bent u enthousiast om te proberen een aantal nieuwe groenten te eten? Wat ga je doen voor uw ontspanning? Ga voor een beter welzijn.

 Volg onsFacebooktwitterpinterestrssyoutube

Deel wat je denkt

MeerVitaliteit FacebookMeerVitaliteit TwitterMore...

Bert Phlippo augustus 23, 2018 gezondheid, voeding