dieet volhouden

Deel dit via Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Je dieet volhouden

Hoe hou je jou dieet vol?
Het type dieet dat je kiest is niet zo belangrijk,
het is belangrijker dat je het volhoud.

Voel het verschil ! - dieet volhoudenUiteindelijk is de bedoeling dat je het resultaat behoudt, en dat begint met je dieet volhouden, zodat je echt geniet van de voordelen voor je welzijn. Iedereen ondervindt wel eens momenten waar het moeilijk is je te motiveren, en dan is het maar al te makkelijk het gewoon op te geven.

Elk dieet lijkt makkelijk in het begin, maar hoe ziet u het als het saai wordt en je eigenlijk niet meer gemotiveerd bent?

Heb jij een plan, zodat je weet wat je moet doen als de motivatie vermindert? Hier zijn enkele tips om op een gezonde manier vol te houden:

Je dieet volhouden. Eerst en vooral moet je kiezen voor het dieet dat voor jou het makkelijkst is om te volgen. Hoe kies je het beste dieet? Elk dieet verwacht dat je het verbruik van iets gaat controleren. Je moet calorieën, koolhydraten, vetten, vezels of iets onder controle houden. Wat is voor jou het makkelijkst? Dat is het meest geschikt voor jou.

Bij het ene dieet kan je jezelf ook beter voelen dan bij het andere.

Je gezond voelen zal ook helpen bij je keuze. Als je echt niet weet welk dieet je wil, probeer er dan verschillende uit gedurende twee weken. Zo ontdek je hoe ieder dieet voor jou voelt, en ontdek je welk voor jou het makkelijkst is. Vergeet vooral niet voor gezonde voeding te kiezen, het maakt niet uit welk dieet je kiest.

Stel realistische doelen. dieet volhouden

Bedenkt eerst waarom je op dieet wil gaan. Wil je uw gewicht onder controle krijgen? Moet je de risicofactor verminderen voor een chronische ziekte? Wil je er goed uitzien in je badpak? Misschien had je een hartaanval, en wil je er alles aan doen om je kleinkinderen te zien opgroeien.

Je doelen zijn belangrijk voor u, maar om succesvol te zijn moeten ze ook realistisch zijn. Zet niet te veel druk op jezelf, je kan geen verandering verwachten in één nacht. Als je tien jaar 1kg aankomt per jaar, kan je geen 10kg afslanken in één maand. Je kan dat misschien wel in vier maanden. Denk op dezelfde wijze aan de aanpassing van je voeding. Als je al jaren met plezier iets bepaalds eet, laat dat dan niet meteen vallen, maar doe het geleidelijk of zoek een gezond alternatief. Hou je doelen redelijk en je kan je oude gewoonten al snel vervangen door gezonde, en plezierige, nieuwe.

Weinig mensen kunnen goede resultaten bereiken, zonder bij te houden wat ze juist doen.

Het is net als je bankrekening in het oog houden. Schrijf dagelijks je verbruikte calorieën, koolhydraten, vet en vezels op. Dat kan je doen in een agenda, of via een online tool. Schrijf wel alles op, want elke calorie telt mee. Dit zal je een realistisch idee geven van wat je eigenlijk eet.

Probeer dit samen te doen met een vriend of vriendin.

Dikwijls lijkt het wel dat iedereen om je heen eet en drinkt wat ze willen, en de verleiding zal alleen maar groter worden. Een dieet kan moeilijk zijn als je het alleen doet. Een dieet-partner zal je door moeilijkere perioden heen helpen. Een optie is een online groep, zoals sommige Facebook groepen.

Geef jezelf af en toe een duwtje in de rug. Vergeet de redenen niet waarom je dit bent gaan doen. Schrijf ze misschien op een klein kaartje, en stop het in portefeuille. Je kijkt er misschien niet dagelijks naar, maar het herinnert u geregeld aan uw waarom. Je kan ook een citaat zoeken dat je aanspreekt om af te slanken. Gebruik dat dan op de screensaver van je computer.

Zorg dat je gezonder gaat eten als je eens slecht gezind bent.

Soms zal je stemming een invloed hebben op wat je eet. Wat eet jij op een ‘slechte’ dag? Een Dame-Blanc? Hamburger met frieten? Een zak chips? Het voedt eigenlijk alleen maar je slecht humeur met veel calorieën. Zoek hiervoor gezondere alternatieven die rijk zijn aan vezels. Wat dacht je van een verse fruitsalade, een slaatje met kippenblokjes of verse rauwe groenten in een licht dip-sausje.

Soms gaan we eens van de ideale lijn af. Dat is OKÉ. Straf jezelf daar niet meteen voor. Zeg gewoon tegen jezelf dat je het volgende keer beter zal doen, en kies dan iets gezond. Feliciteer jezelf voor die gezonde maaltijd, en doe het weer bij de volgende maaltijd.

Fysieke beweging helpt je ook bij je gewichtscontrole, en je het houdt meteen je hart gezond.  Je zal zien dat je stemming ook verbeterd, je eetlust verminderd en je gemotiveerd houdt om gezond te eten.

Wat je ook kiest, denk er goed over na, je dieet volhouden is belangrijk en tenslotte goed voor jou.

Meer over gewichtsbeheersing in onze blog

Volg onsFacebooktwitterpinterestrssyoutube

Deel wat je denkt

MeerVitaliteit FacebookMeerVitaliteit TwitterMore...