calorieën tellen
Deel dit via Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Uw essentiële gids voor het berekenen van calorieën, in … en uit

calorieën tellen

Nauwkeurig calorieën tellen is een stuk makkelijker gezegd dan gedaan.
Hier zijn acht tips om u te helpen meer bedreven te worden in het tellen van calorieën
– degene die je eet, en die je verbrandt.

Het is al dikwijls gezegd , de meeste van ons eten veel meer calorieën dan we denken. En wanneer we sporten, verbranden we helemaal niet zoveel calorieën als we zouden willen. Ja, er is waarschijnlijk een beetje van zelfbedrog en wishful thinking bij betrokken. Maar leren hoe je nauwkeurig uw “calorie inname” en uw “calorie verbranding” telt, kan een echte uitdaging zijn. En, als je onbewust fouten bij het ​​tellen van calorieën maakt, kan het je echt frustreren. Je weet zeker dat je alles goed doet – maar de weegschaal zegt het anders – dan ben je geneigd om ze gewoon weg te gooien en uw dieet helemaal op te geven.

Het is begrijpelijk. Immers, als je zeker bent dat je al uw calorieën juist telt, maar er gebeurt niets, is het makkelijk om jezelf ervan te overtuigen dat de enige manier om gewicht te verliezen is, jezelf uithongeren … of uren per dag te sporten … of beide. Je zou zelfs beginnen te denken dat je helemaal gewoon niet kan afvallen.

Calorie inname en calorie verbranding – Tips om calorieën tellen te verbeteren

Calorieën tellen vraagt oefening

Maar voordat je de handdoek in de ring gooit, laat me dit zeggen; het nauwkeurig calorieën tellen vraagt oefening … en een goede kennis van waar het mis kan gaan. (Als je jezelf er beter mee voelt; zelfs diëtisten hebben soms een probleem om calorieën te schatten. En ze doen dit de hele tijd.) Maar er zijn enkele dingen die je kan doen. Die je zullen helpen om uw calorieën nauwkeuriger te tellen. Zodat je beter controle houdt.

Calorie inname – Tips voor het nauwkeuriger tellen van de calorieën die je eet

nauwkeurig calorieën tellen

Weet wanneer te wegen en wanneer te meten.

Als je niet erg vertrouwd bent met portiegroottes, kan ik niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om uw voedingsmiddelen af te meten en te wegen. Investeer in een schaal, maatbekers en het lepels, om mee te beginnen.

Om zo nauwkeurig mogelijk te zijn, moet je weten wanneer te wegen en wanneer te meten. Vloeistoffen kunnen in kopjes (of kannen of lepels) worden gegoten en op die manier worden gemeten. Maar vast voedsel moet idealiter worden afgewogen. In plaats van in een maatbeker te doen. Want er is minder marge voor fouten. Laten we zeggen dat je “een kop” van de gekookte pasta moet meten. Je hebt er misschien nog niet over nagedacht. Maar “een kop” kleine pasta vormen (zoals kleine schelpjes) bevat meer calorieën dan ‘een kop’ grote pasta vormen (zoals grote buizen). Waarom? Omdat er een pak meer schelpjes in de maatbeker gaan. En dus de beker van schelpen zal meer wegen. Je zal dus meer calorieën eten.

Nauwkeurig te meten en opschrijven.

Zelfs als je denkt dat je de grootte van de porties vrij goed kent, zou ik u aanmoedigen om zoveel mogelijk te wegen en te meten. Zelfs als je dagelijks een gegrilde kipfilet eet, is het beter om het af te wegen. Zodat je beter wordt in calorieën tellen. In plaats van alleen te noteren dat je “1 kipfilet” at. Niet alle kipfilets zijn even groot.

Tel alles wat je eet.

Een van de grootste fouten die mensen maken, is dat ze alleen de belangrijkste items opschrijven, en de “extra’s” weglaten. Met uitzondering van gewoon water of thee, noteer je alles wat tussen je lippen gaat. Hoe klein ook. De crème in je koffie, beleg op je boterham, dressings op uw salade, sauzen op uw vis, de “proevertjes” die je even eet tijdens het koken en de frietjes die wegneemt ​​van het bord van je vriend. Het lijkt misschien triviaal, maar ook dingen als pepermuntjes en bepaalde zoetstoffen kunnen oplopen als je er veel van eet.

Log elke dag in.

Als je inlogt – doe het elke dag. Te veel mensen vergeten hun eet-dagboek in het weekend – wanneer ze juist veel schade kunnen aanrichten. En hou bij wat je eet gedurende de dag (idealiter, voordat je eet). Als je wacht om het allemaal opschrijven tot het eind van de dag, is het onwaarschijnlijk dat je elk klein dingetje dat je gegeten hebt zult herinneren. Of het nu een geschreven dagboek, een online tracker of een app voor je telefoon is. Zoek een systeem dat eenvoudig en handig voor u is, om elke dag te gebruiken.

Ken de calorieën van voedingsmiddelen die u thuis maakt. 

Een handvol recepten gebruik je thuis regelmatig. Als dat het geval is, is het de moeite waard om een ​​beetje extra tijd te maken om de calorieën te berekenen van het hele recept. En bepaal daarna de calorieën per portie. Een ander pluspunt. Als je eenmaal een zicht krijgt op calorieën tellen van uw recept, wilt u misschien uw lichtere versie van uw recept maken.

Calorieën verbranden – Tips voor het nauwkeurig calorieën tellen die je verbrandt

Bereken calorieverbruik op basis van uw lichaamsgewicht.

Het aantal calorieën dat bij een bepaalde oefening hoort, verschilt van persoon tot persoon vanwege verschillen in lichaamsgewicht. Hoe zwaarder een persoon is, hoe meer energie (calorieën) nodig zijn om dat lichaam te bewegen. En dus hoe meer calorieën per minuut je verbrandt, als je een oefening doet. Als je gebruik maakt van een diagram of online tool om te bepalen hoeveel calorieën je verbrandt bij een oefening; zorg er dan voor dat uw gewicht wordt meegenomen in de vergelijking.

Een persoon van 50 kg die badminton speelt voor een uur, verbrandt ongeveer 525 calorieën, maar iemand die 80 kg weegt, zal in datzelfde uur meer dan 850 calorieën verbranden. Fitnessapparatuur bij uw sportschool zou je moeten informeren met een schatting van het aantal verbrande calorieën. Maar als je niet in staat bent om de uw lichaamsgewicht in te geven, zal je geen nauwkeurig resultaat krijgen. Zonder die optie, werkt fitnessapparatuur meestal met een ‘standaard’ lichaamsgewicht, van ongeveer 68 kg, om het aantal verbrande calorieën te schatten. Als je minder dan dat weegt, zal uw calorieverbranding ook minder zijn.

Voer uw oefeningen correct uit, zodat je de meest nauwkeurige meting van verbrande calorieën krijgt.

Nogmaals, als je fitnessapparatuur een schatting geeft van de calorieën die je verbrandt tijdens het sporten, wordt er veronderstelt dat je de oefening correct uitvoert. Maar, als je op de steunbar hangt terwijl je op de loopband loopt; of je kleine korte stappen doet op het trap-klim machine (in plaats van de volledige uitslag te gebruiken); verbrand je minder calorieën, dan als je de oefening juist uitvoer.

Nauwkeurig over de duur van de oefening. 

Stel dat je een online rekenmachine vindt, die de activiteit die u uitvoert vindt, en het laat je ook je lichaamsgewicht, en het aantal minuten, invoeren. Tot nu toe is alles goed. Maar hou in gedachten dat je alleen het werkelijke aantal minuten, dat je oefening duurt, mag ingeven. Als je bijvoorbeeld zwemt, en je om de paar ronden stopt om op adem te komen, dan is dat een minuut of twee dat je niet zwemt. Zelfs als je ‘baantjes trekt’ voor een uur? Heb je echt non-stop baantjes getrokken, in hetzelfde tempo, voor precies 60 minuten? Zo niet, dan heb je niet zo veel calorieën verbrandt als je denkt.

Je kan best ook zijn sceptisch zijn over advertenties voor workouts die beweren dat je honderden calorieën per sessie verbrandt. In veel gevallen, zijn de trainingen zeer veeleisend, en je zal slechts ‘paar honderden calorieën’ verbranden als je 100% inzet voor de hele training, zonder vertraging van uw tempo en zonder pauzes – iets dat weinig mensen daadwerkelijk kunnen doen.

Vragen via MEssenger

calorieën tellen – MeerVitaliteit.com
bron – discovergoodnutrition.com

Bert Phlippo
FacebookTwitterGoogle+PinterestLinkedIn

Volg onsFacebooktwitterpinterestrssyoutube

Deel wat je denkt

    2 replies to "Calorieën tellen"

Leave a Reply