Een extreem dieet is niet goed.

Deel dit via Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Dat je jou gewicht wil beheersen en wil afvallen is best goed.
Maar ga zeker niet voor een extreem dieet.

extreem dieet
Maar waaraan zie dat je een verkeerd dieet volgt? Als je een van de volgende zaken aanvoelt ben je waarschijnlijk aan het overdrijven.

Als je dieet saai wordt,

ben je waarschijnlijk een onevenwichtig dieet aan het volgen. Zorg dat je geen noodzakelijke voedingsstoffen gaat overslaan. Je zal misschien veel kilo’s verliezen, maar je bouwt tegelijk enorme tekorten op. Zorg voor uitgebalanceerde voeding. Een bord met de helft groenten, een kwart aardappelen, pasta of rijst (koolhydraten dus) en een kwart mager vlees, vis of vleesvervanger is ideaal.

Als je slecht gezind wordt,

kan dat meer dan waarschijnlijk aan je extreem dieet liggen. Je eet te weinig calorieën en hebt bijgevolg een gebrek aan de juiste voedingsstoffen. Het gevolg is dat er onbalans wordt gecreëerd, je wordt prikkelbaar, gestresseerd en terneergeslagen. Waarschijnlijk krijg je als gevolg daarvan eetbuien, en is alle moeite voor niets geweest.

Als je voelt dat je vitaliteit wegzakt,

krijg je waarschijnlijk te weinig calorieën binnen. Het is als bij een wagen, geen brandstof, geen kilometers. Zorg dus dat je voldoende calorieën binnenkrijgt (minimum 1200 à 1400 kcal per dag). Ben je dan nog uitgeput? Eet wat meer calorieën. Dat extreem dieet is echt niet goed, trager gewicht verliezen wel.

extreem dieetAls je moeilijk in slaap geraakt.

Een rommelende maag is niet echt goed om de slaap te vatten.

Als je jezelf wil afzonderen.

Met een juist dieet kan je best nog naar feestjes en op restaurant. Je kan erop letten wat je eet. Maar als je een extreem dieet volgt, ga je bij uitzonderlijke gelegenheden juist overeten. Je krijgt dan de drang om je op te sluiten om daaraan te weerstaan. Niet nodig. Trouwens iedereen moet het recht hebben af en toe te zondigen. Als je daarna maar weer weet wat je moet en kan doen.

Als je altijd maar aan eten denkt.

Een gezond dieet is veeleer een verandering van levensstijl, en niet een constante berekening van calorieën. Ga dus slimmer met voeding om, maar blijf je voldoende voeden.

Dus als je dieet een echte marteling wordt, ben je niet goed bezig. Pas je eetgewoonten aan, maar ga niet alle calorieën verminderen.

Actief gezonde levensstijl

Vragen via MEssenger

Volg ons op Facebook, Twitter en Google+

extreem dieet – MeerVitaliteit.com

Volg onsFacebooktwitterpinterestrssyoutube

Deel wat je denkt

MeerVitaliteit FacebookMeerVitaliteit TwitterMore...