kleinere poriën krijgen

kleinere poriën krijgen in 5 bewezen stappen

Grote poriën kunnen een echte overlast, en zelfs gênant, zijn.

Als je voelt dat je lelijke poriën hebt, dan heeft u waarschijnlijk al voor uren in de drogisterij op zoek geweest naar de perfecte lotion of drankje, om je er gewoon voor altijd van te ontdoen. Helaas, is het gewoon niet zo makkelijk.

Laten we eens een diepere kijk hebben op onze poriën, en tot op de bodem van de porie het probleem voor eens en voor altijd aanpakken. Poriegrootte is altijd al een probleem geweest in de wereld van de “waargenomen” schoonheid. Grote poriën zijn onaantrekkelijk, dus laten we het probleem aanpakken door eerst het begrip van de porie te begrijpen.
Dan zal ik zes huidverzorging tips delen voor kleinere poriën – of in ieder geval een duidelijke huid – te verkrijgen en vlekken te verminderen!

In de eenvoudigste termen wordt het woord porie gebruikt om de kleine openingen in de huid waaruit olie en zweet wordt uitgescheiden naar het oppervlak van de respectievelijke klieren hieronder beschreven.

Wanneer we praten over grotere poriën of verstopte poriën verwijzen we vaak naar “haarzakjes”. Via deze follikels kan de olie, uit onze talgklieren, naar de oppervlakte brengen, waar ze de huid bereiken en smeren. Deze olie is bekend als talg en helpt de gezondheid van onze huid.

Dus, waarom hebben sommige mensen grote poriën en anderen niet? De grootte van onze poriën hangt sterk af van onze genetica. Als je moeder of vader grote poriën heeft, is de kans groot dat u ze ook hebt. Maar, er is meer aan zichtbare poriën dan alleen genetica.

Poriën 101 kleine poriën krijgen

Er zijn enkele dingen, naast genetica, die kunnen bijdragen aan de grootte van de poriën.

Te veel blootstelling aan de zon

– Te veel blootstelling aan de zon kan leiden dat onze collageen afbreekt, met als gevolg dat onze huid trekt waardoor de poriën groter worden. Wanneer dit gebeurt verliezen we meer water, en uiteindelijk begint de huid te krimpen. Dit trekt op onze gezichtshuid, waardoor poriën meer merkbaar worden. Hopelijk begrijp je het belang van het vermijden van onbeschermde blootstelling aan de zon, en maken we allemaal dagelijks gebruik van zonnebrandcrème. Hier was ik bezorgd over rimpels en verbranden, maar nu moeten we bezorgd zijn voor poriegrootte!

Verstopte poriën

– Als een porie teveel aan olie bevat kan het vuil, make-up en andere onzuiverheden aantrekken. Zodra deze deeltjes in onze poriën komen te zitten, kunnen ze eigenlijk uitrekken. Bah! Dagelijkse gezichtsreiniging, elke ochtend en elke avond, is een must, net als een zachte wekelijkse peeling. Het wegwerken van het vuil zal zeker helpen aan de gepercipieerde omvang van onze poriën.

Leeftijd

– Veroudering lijkt een factor te zijn bij zowat alles wat ons uiterlijk aangaat. Naarmate we ouder worden, begint natuurlijk onze huid zijn elasticiteit te verliezen. Wanneer dit gebeurt begint de huid een beetje te verzakken, en het kan beginnen te rekken. Dit kan onze poriën uitrekken, wat uiteindelijk leidt tot een toename in omvang.

Dus, kunnen we onze grote poriën echt verkleinen?

Veel mensen zullen je vertellen dat het onmogelijk is om zichtbaar je poriën te verminderen, maar ik denk er anders over. Het kan enige tijd en toewijding vragen, maar als je een aantal eenvoudige huidverzorging regels toepast, kunnen grote poriën minder gaan opvallen. De truc is consistentie en geduld: als je eenmaal begint om de zichtbare verschijning van grote of smurrie gevulde poriën te verbeteren, moet je het blijven volgehouden. Als je terug gaat naar een van uw slechte gewoonten, zullen die poriën zeker terug opkomen en lijken groter dan ooit. Huidverzorging en dieet regimes zijn zeer vergelijkbaar. Zodra je positieve resultaten krijgt moet je hetzelfde blijven doen. Je kan niet achteruit gaan. Snelle stappen om zichtbare poriën te helpen krimpen!

Stap 1 – kleinere poriën krijgen: Reinig je huid regelmatig en gebruik toner

Was je elke ochtend als je wakker wordt en elke avond voor het slapen gaan. Dit zorgt ervoor dat uw olie niveau onder controle blijft, en zal helpen al het vuil te verwijderen, make-up en al het andere vuil van je huid. Ik kijk altijd voor reinigingsmiddelen die controle over talg te bieden. Voor degenen onder ons die make-up dragen, hoe eerder we dat verwijderen aan het einde van de dag, hoe beter voor onze poriën. Als je een vette huid hebt, kan het nodig zijn om je gezicht vaker dan twee keer per dag te wassen. Besteed er aandacht aan wanneer uw huid terug begint vet te worden. Laat in de middag reinigen kan nodig zijn om het teveel aan olie onder controle te houden. Na het reinigen is het erg belangrijk om een toner te gebruiken. Zorg dat het een deel van uw dagelijkse huidverzorging wordt. Het helpt om vuil, dat na het reinigingsproces achterblijft, te verwijderen en zachtjes conditionen. Het is belangrijk om altijd een goede hygiëne aan te houden. Het puin dat in je poriën zit kan verstoppen. Eenmaal gevangen, kan het resulteren in zwarte koppen, en voor een lelijke huid zorgen.

Stap 2 – kleinere poriën krijgen: Draag niet-comedogeen make-up

We zien de term veel, maar, wat betekent niet-comedogeen? In eenvoudige termen betekent dit dat de ingrediënten gevonden binnen een specifiek product getest zijn,om te laten zien dat ze de poriën niet blokkeren. Als je gaat om winkelen voor make-up moet je kijken voor diegene die gelabeld zijn als niet-comedogeen. Meestal zijn de woorden “niet-comedogeen” trots getoond op de verpakking. U zult versteld staan ​​hoeveel opties beschikbaar zijn, en dit laat zien hoe betrokken we allemaal zijn bij zichtbare en vergrote poriën. Houd er rekening mee dat niet-comedogeen producten niet voor iedereen werken. Maar ik geloof dat niet alle regels van de huidverzorgingsproducten voor iedereen gelden. Probeer ze eens, en laat ons weten of ze voor u werken. Profiteer van deze producten in uw zoektocht naar een verbetering van uw poriën.

Stap 3 – kleinere poriën krijgen: Draag zonnebrandcrème

We weten allemaal dat zonnebrandcrème gebruiken cruciaal is, als het gaat om onze huid er jong en geweldig te laten uitzien. We moeten onze collageen beschermen, want als de integriteit in het gedrang komt, kan je een grotere poriegrootte krijgen. Zoek een leuke dagelijkse moisturizer met SPF en als je naar de zon gaat voor langere tijd, gebruik het herhaaldelijk, voor een maximale bescherming. Gebruik alle gelegenheid om in de schaduw te blijven, en hou de huid bedekt. Als je poriën minder beginnen opvallen, kan je een nieuwe beste vriend zien in een hoed met brede rand.

Stap 4 – kleinere poriën krijgen: Exfolieer je huid

Scrubben op een regelmatige basis zal zeker vuil, overtollige olie en make-up in je poriën, helpen voorkomen. Het is ook zeer geschikt voor het verwijderen van alle dode huidcellen van je gezicht. Deze huidcellen worden door de olie op onze huid opgevangen, en ingebed in de poriën. Zodra ze daar zijn, zullen ze alleen maar leiden tot grotere poriën, mogelijk ontstekingen en, helaas, tot zweertjes. Maak exfoliëren deel van uw huidverzorging routine. Afhankelijk van huidtype, is 1-3 maal per week goed. Degenen met een drogere huid kunnen ervoor kiezen om minder te exfoliëren en mensen met een vette huid kunnen wensen om meer te exfoliëren. Zorg ervoor dat u een moisturizer gebruikt na het scrubben van de huid, om te voorkomen dat ze strak en droog aanvoelt.

Stap 5 – kleinere poriën krijgen: Houd het hoofd koel

De temperatuur kan een grote factor spelen bij de omvang van onze poriën. Wanneer onze huid aan de warmere kant is, beginnen onze poriën daadwerkelijk te openen. Dit gebeurt als we in de zon, in een warm bad of een douche zijn. Als onze huid begint af te koelen, beginnen poriën te sluiten. Een koel scheutje water op je gezicht kan die poriën helpen dichten, net zoals enkele ijsblokjes in een doek gewikkeld. Ik maak er een vuistregel van om koud water op mijn gezicht te sprenkelen na het reinigen en scrubben. En als ik de tijd heb, leg ik graag een koud kompres of een beetje ijs op mijn gezicht. Het helpt me niet alleen om alert te blijven, het helpt ook mijn poriën. ***

Geduld en goede reiniging is de weg naar kleinere poriën krijgen

Het is de sleutel tot kleinere poriën. Een goede hygiëne en het dagelijks volgen van deze ‘porie zorg’ stappen, zullen je leiden naar betere poriën! Het ergste wat je kan doen tijdens je gevecht met je poriën, is erdoor geobsedeerd worden. Dan neiging we ernaar om ze aan te raken, te knijpen en te plukken. En geloof me dit is niet wat we willen doen. We vergroten het risico van overdracht van bacteriën op onze huid, elke keer dat we ze aanraken. En, uitknijpen om onze huid mee-eters te verwijderen, kan het gebied verder uitrekken. Handen af, is uw beste aanpak. Volg deze krimpen tips op een regelmatige basis en u zult niet alleen geweldige resultaten met zichtbaar minder grote poriën zien, maar je huid wordt gezonder en jonger in een mum van tijd. Vergeet niet, je bent waarschijnlijk de enige die denkt dat u grote poriën hebt. Geduld is de sleutel, omdat dit niet overnacht zal gebeuren, dus blijf ijverig – niet obsessief – en u zult er te komen.

kleine poriën krijgen –MeerVitaliteit.com

Bert Phlippo

Deel wat je denkt