sporten vermageren
Deel dit via Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Vermageren en sporten worden heel vaak samen bekeken.
Waarom vermageren veel mensen niet als ze sporten?
Waarop moet letten?

vermageren en sportenEerst en vooral moet je kijken, of bij je sport, de vetreserves worden aangesproken. Dat gebeurd het beste wanneer je ‘nuchter’ bent. Dat wil zeggen dat je best gaat sporten voordat je gaat eten, of enkele uren na de maaltijd.
Dat geldt enkel als je wil vermageren en sporten. Voor sporters die niet aan hun gewicht werken, is dat een heel ander verhaal. Zij juist wel meer energie eten voor de sport.

Die vetreserves moeten dan ook omgezet worden in energie. Bij langdurige inspanningen, met relatief weinig inspanning, geeft ons lichaam de voorkeur aan vetten. Dat wil dus zeggen dat we dus makkelijker gewicht gaan verliezen. Daarom zijn uithoudingssporten zeer interessant om af te slanken. We denke daarbij aan lopen, wandelen, fietsen, enz.
Bij vermageren en sporten horen ook spierversterkende oefeningen, omdat ze de opbouw van je spiermassa bevorderen. En gespierde mensen verbruiken meer calorieën dan niet gespierde mensen.
De vuistregel blijft: kies voor een duursport gedurende 3 maal per week minimum 30 minuten, gecombineerd met een spierversterkende oefeningen.
Wil je niet vermageren en sporten, kan je voor kortere, intensievere oefeningen gaan. Dan is de vetverbranding miniem, maar ga je vooral koolhydraten nodig hebben.

Zo zie je, met een aantal vuistregels, gaan vermageren en sporten echt wel samen. Kies vooral de ‘juiste’ sport.

Vraag je gids aan

Meer artikels over gewichtsbeheersing

Meer artikels over sporten

Volg onsFacebooklinkedinrssmail