je golfspel verbeteren

  Hoe verbeter je je golfspel

  Het golfspel is zowat begonnen, maar het is nooit te laat om je golfspel te verbeteren.    

Je kunt de basisbeginselen op je eerste dag leren en vervolgens een heel leven lang je spel verfijnen. Maar een birdie kan je weekend verpesten en je zelfvertrouwen vernietigen. golfspel verbeteren

Golfspel verbeteren - drive

Je houding is erg belangrijk bij tee-shots. Zet je voeten iets breder dan op schouderbreedte. Amateurs proberen recht op de fairway te richten en eindigen op de een of andere manier met een slice. Pro's curven hun slag. Ze passen zich aan.
Focus je op het oprollen en loslaten zoals een veer. De kracht in golf komt van je benen en je onderste helft, niet uit je armen.  

Golfspel verbeteren - chippen

Wedges worden rond de green gebruikt vanaf 110 meter en lager. Het doel van je chip shot zou moeten zijn om de bal op de green te laten vallen en minimaal te laten rollen. De wedge is de club voor de klus.
De chip is een kortere beweging, maar de werkelijke houding en swing lijkt veel op een drive. Ken je grenzen - het zal uiteindelijk helpen. Gebruik meer clubs dan je denkt dat je nodig hebt.  

Golfspel verbeteren - lees de green

Je moet weten op welke manier het gras groeit om te bepalen op welke manier de bal gaat breken.
De kleur en schaduw van het gras is nuttig. Hoe donkerder de kleur, hoe meer je in de groeirichting je speelt. Het kan een enorm verschil maken voor het tempo van de putt.  

Golfspel verbeteren - de put

De sleutel tot een goede put is techniek. Je houdt een stevige stand-schouderbreedte of een beetje breder. Concentreer je op je benen en de onderste helft beweegt helemaal niet. Het moet allemaal worden gedaan met je schouders en armen. Grijp je club als een tube tandpasta met het deksel eraf - je wilt de tandpasta niet uitknijpen.
Neem voordat je begint een paar ballen en rol wat oefenputs, om het tempo van de green te halen. Dat geeft je vertrouwen.  

bron - BigC-Consulting  

Deel wat je denkt