haar wassen
Deel dit via Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

We doen het regelmatig, zonder erbij na te denken, onze haar wassen.
Om gezonder en mooier haar te krijgen, geven we enkele tips.

haar wassen

haar wassenWaarom wassen we onze haren?

Door ons haar niet te wassen wordt het vies, er ontstaat vet waardoor het gaat jeuken en we irritatie krijgen van onze hoofdhuid. Het aantal keren dat we wassen hangt af van het soort haar, de persoon in kwestie en de werk- en leefomstandigheden.

De juiste shampoo

De keuze van de shampoo is uiterst belangrijk. Gebruik een goede kwaliteit met een PH van rond de 6,8. De meeste goede shampoos verzorgen ook meteen.

Hoe je haren wassen?

Kam of borstel je haar, om losse haren te verwijderen en knopen te ontwarren.

Breng het water op de juiste temperatuur. Te warm water droogt je haar uit, en koud water reinigt niet voldoende. Gebruik dus lauw water.

Gebruik niet te veel shampoo. Te veel zou te hard schuimen, en is moeilijk uit te spoelen.

Normaal is het voldoende je haar één keer te wassen. Enkel bij erge verontreiniging of bij gebruik van veel stylingproducten, kan het nodig zijn twee keer te reinigen.

Neem de shampoo in je hand, maak een beetje nat en schuimend voor dat je het op je hoofd aanbrengt. Was het haar door licht masserende bewegingen op je hoofd. Gebruik daarbij niet je nagels maar je vingertoppen en kneed het haar niet.

Spoel het haar goed uit. Dat is zeer belangrijk voor een goed resultaat. Niet uitgespoelde shampoo kan jeuk veroorzaken en is soms zichtbaar door pelletjes die op roos lijken.

Om je haar in goede conditie te huiden, of te krijgen, is conditioner zeer nuttig. Masseer de conditioner goed in met je vingertoppen, laat het een paar minuten inwerken, en spoel het goed uit.

Het haar droog je voorzichtig met een handdoek. Dat doe door te deppen (niet hard wrijven) en daarna met een handdoek te omwikkelen.

Wil je jou haar nog kammen, doe dat dan zeer voorzichtig zonder het te breken of te beschadigen. Kammen of borstelen is niet noodzakelijk. Door het haar natuurlijk te laten drogen, krijg je het beste resultaat.

Vraag je gids aan

Meer artikels over gelaatsverzorging

Volg onsFacebooklinkedinrssmail