platte buik
Deel dit via Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Droom je ervan om eindelijk die gespierde platte buik te hebben? Laat het idee van een sixpack achterwege en probeer deze drie geheimen om je fitnessdoelen te bereiken!

Ze zullen je helpen er fantastisch uit te zien in welke outfit dan ook, of het nu voor Nike is of gekleed voor een gelegenheid. Het maakt niet uit welke maat jeans of jurk, laat niets je tegenhouden om zelfverzekerd te zijn – het begint allemaal met vandaag actie te ondernemen! Hier zijn enkele eenvoudige tips om te beginnen:

Trek je buik  in voor een gespierde platte buik

Neem het op tegen een slechte houding! Laat je buik het niet overnemen – vecht terug met een eenvoudige oefening. Begin met rechtop te staan en je buik in te trekken, zie het als het instoppen van de taille van een onzichtbaar overhemd naar je toe. Zie je meteen een verschil? Je schouders zullen ontspannen en je voelt je langer – om nog maar te zwijgen van dat extra beetje minder rond het midden! Het is belangrijk om hier gedurende de dag regelmatig aan te werken: zittend of staand rechtop probeer 3 sets van 10×10 seconden per keer, en zorg ervoor dat je de hele tijd natuurlijk blijft ademen. Binnenkort is het aantrekken van die buikspieren niet meer zo moeilijk… het gaat vanzelf

Hydrateer voor een gespierde platte buik 

water

Gehydrateerd blijven is het geheim van een strakke, platte buik! Net zoals je auto regelmatig moet tanken, moet je dagelijks controleren hoeveel H2O je binnenkrijgt. Een goede manier om dat te garanderen? Draag een hele fles water bij je gedurende de hele dag – die herinnert je er niet alleen aan wanneer je dorst hebt, maar houdt ook extra vocht op afstand en maakt van die buikspieren rocksterren! 

Planken voor een gespierde platte buik

Maak je klaar om je in het zweet te werken en die kernspieren aan te spannen! Planking is de perfecte oefening om je buikspieren te verstevigen, sterke obliques te vormen en die platte gespierde buik te krijgen. Met planken kun je niet alleen je buikvet vernietigen, maar je kunt ook meerdere spiergroepen tegelijk trainen, zodat je in één beweging een intense workout krijgt. Klaar? Zet je schrap…PLANK!

Wat is een plank?

Verhoog je fitnessroutine door een plank toe te voegen aan de mix! Het is als gewichtheffen met alleen je eigen lichaamsgewicht – beginnend met een push-up positie en geleidelijk intensiever naarmate je verder komt. Houd er rekening mee dat deze oefening moeilijker kan zijn dan het lijkt: verdeel de inspanning via je handen en schouders voor optimale resultaten (en verlichting van de spanning). Van planken wordt gezegd dat het de houding, flexibiliteit en balans verbetert – en dat het tegelijkertijd de spieren strakker maakt!

Hoe doe je een eenvoudige plank:

Klaar om je core strength een stapje hoger te brengen? Verhoog de uitdaging van een gewone push-up met een eenvoudige maar effectieve plank! Begin in de standaardpositie en zorg ervoor dat je polsen perfect onder je schouders staan. Houd je nek neutraal en je rug plat voordat je je buik- en bilspieren aanspant – geef jezelf wat extra stabiliteit door je voeten op schouderbreedte uit elkaar te zetten. Houd die perfecte plank nu minstens 10 seconden vast (of 30 als je je ambitieus voelt!). Planking is een manier om te werken aan nieuwe niveaus van abdominaal uithoudingsvermogen – tijd om te gaan planken!

Push-up plank versus elleboog plank:

Breng je planken naar het volgende niveau en geef jezelf een uitdaging met een elleboogplank! Deze oefening vereist een iets andere lichaamshouding – armen gebogen bij de ellebogen in plaats van recht gehouden. Het voelt misschien moeilijker, maar zet door voor die indrukwekkende resultaten!

Hoe doe je een elleboog plank:

Klaar om je kern uit te dagen? Probeer eens een elleboogplank! Je begint in de positie van een gewone plank en laat je dan langzaam zakken op je onderarmen. Zorg ervoor dat je je schouders en ellebogen op één lijn houdt voor een maximaal effect.

Iedereen ziet er goed uit! Toon wat liefde voor je lichaam en schuw het niet om zelfverzekerd te zijn. En als je op reis bent om die gespierde platte buik te krijgen, doe het dan stap voor stap – gezonde voeding in combinatie met regelmatige lichaamsbeweging is de sleutel om je gemotiveerd te houden.

gespierde platte buik – MeerVitaliteit.comBert Phlippo

foto’s via photopin  

Volg onsFacebooklinkedinrssmail