Ski training

Deel dit via Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Begin je skivakantie nu reeds !

Doe ski training om je spieren al los te maken.

ski training
Ga niet zo maar op ski verlof. Je skivakantie vraagt toch wat lichamelijke voorbereiding om er ten volle van te genieten. Een paar oefeningen elke dag zijn voldoende. Oefeningen die je overal kan doen, je hoeft er echt niet voor naar de fitness. Als je echter iemand bent die snel opgeeft, is trainen in groep een uitkomst.
Omdat je lichaam wat ‘aangesterkt’ is en tegelijk soepeler is, zal je zien dat je veel meer plezier krijgt van skiën, en de kans op letsels neemt meteen af.

Doe enkele malen per week een aantal makkelijke oefeningen, die je trouwens gewoon overdag kan doen.

Start met de zeer belangrijke oefeningen om je evenwicht te verbeteren. Ga op één been staan gedurende 30 seconden en wissel dan van been. Herhaal deze oefening twee maal. Als je deze oefening een paar keer per dag herhaalt, zal je na enkele dagen al een verbetering zien.

Nu gaan we je knieën versoepelen en verstevigen door 10 maal door te zakken (twee reeksen met 30 seconden rust), tot je knieën een rechte hoek vormen. Doe deze oefening ook een paar keer per dag.

En dan nog een goede, die je een paar keer per dag kan gaan doen. Neem de trap, in plaats van de lift. Wordt je conditie beter, neem dan als je omhoog gaat twee treden tegelijk. Je uithouding is niet onbelangrijk tijdens een skivakantie.

Ga om je uithouding te verbeteren regelmatig even stevig doorwandelen of joggen. Forceer je echter niet en let vooral op je ademhaling. Je ademhaling optimaliseren is belangrijk bij een ski training, omdat je de sport op grotere hoogte zal gaan uitoefenen. Je vindt zeker nog veel oefeningen op het internet.

Vergeet in ieder geval de stretchoefening niet. Die zijn niet alleen belangrijk tijdens de dagen voor je vakantie (om je spieren soepeler te maken), maar zeker ook als opwarming voordat je gaat skiën. Ook hiervoor vindt je veel informatie op het net. (ski training stretchoefeningen)

Zorg er vooral voor dat je niet forceert, zodat je met volle teugen van je verdiende vakantie kan geniet.

 

Meer Sport op onze blog

Vragen via MEssengerVolg onsFacebooktwitterpinterestrssyoutube

Deel wat je denkt

MeerVitaliteit FacebookMeerVitaliteit TwitterMore...

Bert Phlippo januari 29, 2017 sport