Uitgebalanceerd Ontbijt

Deel dit via Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Een uitgebalanceerd ontbijt is belangrijk voor ons algemeen welzijn.

Dat ontbijten belangrijk is weten de meeste mensen wel. Nochtans is dat de maaltijd die het meeste wordt overgeslagen. Waarom? Wij horen verschillende redenen (geen tijd om te ontbijten, niets door de maag krijgen, …). En diegene die wel ontbijten denken dat een sigaret met koffie volstaan. Anderen willen dan weer zoet eten, om snel energie te krijgen. En sommigen zweren bij boterhammen met beleg, niet wetende dat het dan weer boordevol koolhydraten zit.uitgebalanceerd ontbijt

Wat gebeurd er bij een ‘traditioneel’ of ‘geen’ ontbijt?

Als we niet ontbijten is het overduidelijk dat we geen extra energie en vocht geven aan ons lichaam. We gaan vrij snel energie tekort krijgen, en grijpen naar iets dat ons hier snel doorheen helpt (koffie met suiker, snoep, …) om verder te kunnen. Dat is echter meestal ‘lege’ energie, die op zijn beurt weer snel is opgebruikt.
Als je wel ontbijt, maar snelle energie neemt, zal je in de loop van de ochtend ook weer futloos worden, en naar snelle energieleveranciers grijpen.
In beide gevallen zal dat zich waarschijnlijk een aantal keren per dag voordoen. We kennen de ochtend-, de namiddag- en avonddip. Op termijn is het zelfs niet onwaarschijnlijk dat je een burn-out krijgt en gewicht bijkomt.

Wat is dan een goed ontbijt?

Dat moet voldoende hydrateren en energie geven voor het eerste deel van de dag. Het zal volstaan om tijdens de rest van de dag kleine en gezonde snacks of lichte maaltijden te nuttigen.
Het is belangrijk dat we ons metabolisme na een lange nacht terug op gang brengen. We doen dat best door te hydrateren met water, te reinigen met vezels en energie te geven met goede energierijke voeding.
Een uitgebalanceerd ontbijt voldoet hieraan. We starten de dag met een glas water met Aloë Concentraat om ons maag en darmstelsel te reinigen. Daarna drinken we een overheerlijke warme Kruidenmix thee, zodat we nog verder vocht toevoegen en ons metabolisme op gang brengen. Tenslotte eten we een heerlijke smoothie, zoals die je zelf kiest. Dit is een snel ontbijt, boordevol energie om je dag goed te beginnen.

Vragen via MEssenger

 

Meer over voeding en gezondheid op onze blog

Volg onsFacebooktwitterpinterestrssyoutube

Deel wat je denkt

MeerVitaliteit FacebookMeerVitaliteit TwitterMore...

Bert Phlippo september 7, 2018 gezondheid, voeding