Gratis sporten – thuis sporten

Deel dit via Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Wil je graag thuis sporten?
Met de moderne technologie kan dat.

thuis sporten
Met de hedendaagse technische mogelijkheden, kan je makkelijk thuis je dagelijkse work-out doen.
De dagen dat je massa’s videocassettes of Dvd’s moest verzamelen, om verveeld te geraken van altijd diezelfde oefeningen, zijn voorbij.
Vandaag kijk je op je computer of smartphone, en je vindt massa’s (gratis) mogelijkheden. Je kan kiezen uit verschillende apps en websites om je dagelijkse vooruitgang bij te houden, je calorieën te berekenen en je beweging op te meten. Je kan gratis video’s vinden op YouTube met voorbeelden van work-outs, zodat thuis sporten makkelijker is dan ooit.

Zelfs als we al weten dat ons welzijn er wel zal bij varen dat we meer bewegen, schrikt het idee van een fitness ons vaak af.

Om dan thuis direct heel wat fitness toestellen aan te schaffen is dan ook weer niet de oplossing. En dan moeten we tijd vinden in onze drukke agenda! Ik zal je ook niet gaan vertellen hoeveel tijd je nodig hebt om een volledige workout te doen, dat heb je waarschijnlijk al wel ergens gelezen. Maar een paar ideeën om thuis te sporten zijn misschien wel welkom.

Begin met je hart eens wat harder te doen slaan. thuis sporten

Een cardio-training is daar ideaal voor. Het oefent je hart, en zorgt meteen voor een betere bloeddoorstroming. De conditie van je hart zal verbeteren, je gaat gewicht verliezen, je vergeet je zorgen en je algemeen welzijn verbeterd. Begin alvast met een cardio workout van 10 minuten thuis. Als je meer wil (en kan) bewegen, is het tijd om even naar buiten te gaan voor een wandeling of te gaan joggen.

Vergeet ook je spieren niet te verstevigen, en je mobiliteit te verbeteren.

Daarvoor heb je niet veel plaats nodig, en ze zorgen ervoor dat je zich fitter, en dus beter, gaat voelen. Voor sommige van deze oefeningen heb je gewichten, of weerstand, nodig. Kijk daarvoor even in je keukenkast, want een fles water (je moe toch drinken), of een zak erwten, kunnen daarvoor ook al gebruikt worden.

Om verwondingen, pijnlijke gewrichten tot een minimum te beperken heb je buiten krachtoefeningen ook oefeningen nodig voor je flexibiliteit.

Deze workouts helpen je met je balans, verminderen het risico op vallen en versterken je spieren voor mobiliteit. Yoga en Pilates zijn voorbeelden van zo’n oefeningen. Eenvoudige oefeningen kunnen makkelijk in je routine worden ingepast.

Deze drie basisvormen voor oefeningen kunnen dus makkelijk thuis worden gedaan. Maar, geloof me, eens je in een routine zit, en je het leuk vindt, wil je meer. Voor je het weet sta je toch in een sport- of fitnesszaal voor meet uitleg — SUCCESS

meer Sport in onze Blog

onze manier van werkenVolg onsFacebooktwitterpinterestrssyoutube

Deel wat je denkt

MeerVitaliteit FacebookMeerVitaliteit TwitterMore...

Bert Phlippo september 3, 2018 sport