sojadrink
Deel dit via Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Sojadrink heeft een gezond imago.

Je hebt ze tegenwoordig in vele variaties, smaken en kleuren.  Een Sojadrink is plantaardig en is daardoor een goed alternatief voor wie geen melk mag drinken.  Maar zijn ze ook gezond?  Die vraag krijg ik regelmatig te horen.

Alles hangt natuurlijk af van wat je als gezond beschouwt.

SojadrinkSojadrinks bevatten gezonde eiwitten, maar zijn geen goede keuze als je op zoek bent naar een dorstlesser die weinig energie oplevert. ¬†Op de variante zonder toevoegingen na, bevatten ze immers ongeveer evenveel energie als frisdranken, vele fruitsappen en yoghurtdrankjes. ¬†Een chocosojadrink bevat bv 10 gr suiker wat evenveel is als een glas limonade. ¬†De versie “natuur” daarentegen bevat slechts 2 gram suiker. ¬†Velen gaan de varianten gebruiken omdat ze die lekkerder vinden, maar ja hier heb je het antwoord waarom?

Het valt ons ook op dat kinderen niet spontaan naar de “natuurlijke” versie zullen grijpen, maar meer naar de variaties. ¬†En hier heb je natuurlijk weer een staaltje van de economie die hier mooi op inspeelt. ¬†Natuurlijk kan af en toe een sojadrink (choco, aardbei, e.d.) yoghurt of frisdrank geen kwaad. ¬†Als water maar op de eerste plaats komt, dit is nog altijd het gezondste en het goedkoopste.

MeerVitaliteit

Waarom is water drinken belangrijk?¬†–¬†We weten bijna allemaal dat water drinken goed voor ons is.¬†Alleen kan het soms wat onduidelijk zijn waarom, en kan het moeilijk zijn om het daadwerkelijk ook te doen.

Voldoende drinken ‚Äď Wanneer zie je dat je niet genoeg drinkt?¬†–¬†Iedere dag voldoende drinken is zeker¬†zo belangrijk als genoeg eten.

Wat mag ik drinken tijdens mijn dieet?¬†–¬†Drinken tijdens mijn dieet moet. Maar wat mag en wat mag juist niet?

Waarom is drinken bij sporten belangrijk ?¬†–¬†Gehydrateerd blijven is voor iedereen zeer belangrijk, maar sporters hebben daar nog het¬†meest belang bij.

Volg onsFacebooklinkedinrssmail

Deel wat je denkt