Wanneer zie je dat je voldoende drinkt?
Deel dit via Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Iedere dag voldoende drinken is zeker zo belangrijk als genoeg eten.

voldoende drinken

Wanneer zie je dat je niet genoeg drinkt?

Als je dorst hebt wil dat zeggen dat je moet drinken, maar dan is eigenlijk al te laat. Er zijn meer signalen die je vertellen dat je niet genoeg drinkt. Drink dagelijks 2 liter, en voel je vitaler!

Wat zijn die signalen eigenlijk?

Hoofdpijn

Iedereen heeft wel een keer gemerkt dat je hoofdpijn kreeg omdat je niet genoeg water dronk. Het komt vaker voor dan je denkt. Probeer eerst de hoofdpijn te verhelpen met een paar glazen water, voor je naar een aspirientje grijpt.

Donkerdere urine

voldoende drinken

Is het je weleens opgevallen dat je urine verschilt van kleur, als je niet genoeg water drinkt? De ene keer is het erg donker terwijl het de andere keer bijna doorzichtig is. Is je urine donker van kleur? Dan ligt dat meestal aan het feit dat je te weinig hebt gedronken. Water drinken is dan de oplossing.

Een droge mond

Dat is één van de signalen dat je te weinig drinkt. Natuurlijk kan het ook andere oorzaken hebben, maar meestal is voldoende drinken een gemakkelijke oplossing.

Je huid is mat

Droge lippen en een droge huid kunnen komen doordat je te weinig drinkt. Voldoende water drinken zorgt er ook voor dat je huid er een stuk beter uitziet. Je huid krijgt een mooie glans door genoeg water te drinken. Dat is dus het beste verzorgingsproduct.

Vermoeid

Dat kan ook veel andere oorzaken hebben, maar soms is je vermoeidheid eenvoudig te verhelpen door genoeg te drinken. Als je niet genoeg drinkt komt je lichaam in een soort spaarstand. Je lichaam gaat zuiniger met vocht om, om uitdroging te voorkomen.

Versnelde hartslag

Ook je hartslag wordt be√Įnvloed door drinken. Als je hier vaak last van hebt is het belangrijk om erachter te komen waardoor dit komt. Raadpleeg dan zeker je huisarts. E√©n van de oorzaken kan¬†te weinig drinken zijn.

Rusteloosheid

Dit is net als bij honger.¬†Ook door te weinig drinken kun je rusteloos en sneller ge√Įrriteerd raken. Gelukkig is dit alles eenvoudig op te lossen! Gewoon een glaasje water drinken.

Vraag je gids aan

Vragen via MEssenger

voldoende drinken – MeerVitaliteit.com

Volg onsFacebooktwitterpinterestrssyoutube

Deel wat je denkt

    2 replies to "Voldoende drinken"

Leave a Reply