Wat mag ik drinken tijdens mijn dieet?

Deel dit via Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Drinken tijdens mijn dieet moet.
Maar wat mag en wat mag juist niet?

drinken tijdens mijn dieet
Als je op dieet bent moet je juist drinken om afvalstoffen af te voeren. Omdat er veel dranken juist je gewichtsverlies kunnen tegenwerken, moet je wel weten wat je beter niet drinkt.

Water

Drink voldoende zuiver water. Dat is de enige drank die geen calorieën bevat. Plat water, kraantjeswater, bronwater, natuurlijk bruisend water of kraantjeswater zijn goed. Ik raad zelfs aan om minstens één liter per dag water te drinken, omdat het de beste zuiverende werking heeft.

Koffie, thee en kruidendranken

Dat mag allemaal, zolang je maar geen suiker gebruikt. Beperk echter koffie en verwerkte thees. Ze werken niet echt zuiverend, maar bevatten ook geen calorieën. Zuivere kruidendranken voeren wel meer afvalstoffen af. Kruidendranken helpen tevens je metabolisme op gang te brengen, waardoor je voeding sneller en makkelijker wordt opgenomen.

Fruitsappen

Ongezoete fruitsappen kan je drinken. Beperk je echter tot één glas, omdat in fruit suikers, en dus calorieën zitten. Let erop dat het natuurlijke fruitsappen zijn, en geen sappen op basis van fruitsap.

Koolzuurhoudende dranken

drinken tijdens mijn dieet

Daarbij denk ik aan cola, limonade, … Ze zijn in regel toegelaten in hun light versie. Maar ik raad je aan ze sterk te beperken (één per week), omdat de suikervervangers je drang naar suiker gaan onderhouden.

Wat mag ik dan niet drinken tijdens mijn dieet?

Alcohol raad ik ten sterkste af. Omdat het juist zeer veel calorieën bevat.
Wil je toch iets drinken, beperk je dan tot een glas rode wijn bij speciale gelegenheden.

Melk drink je ook best zo weinig mogelijk tijdens je dieet. En dan zeker melk en drinkyoghurt  met een smaak.

En ten slotte, drink zeker geen klassieke frisdranken (dus geen light uitvoeringen), omdat dat echte caloriebommen zijn.

Gezonde Actieve Levensstijl

Meer over gewichtsbeheersing op onze blog

Vragen via MEssenger

Volg ons ook op Facebook, Twitter en Google+

drinken tijdens mijn dieet

Volg onsFacebooktwitterpinterestrssyoutube

Deel wat je denkt

MeerVitaliteit FacebookMeerVitaliteit TwitterMore...