Ideën om je humeur te verbeteren

Deel dit via Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Als je neerslachtig bent, geven we je hier al een oplossing om je humeur te verbeteren:
geef een compliment. Waarom?

Je zal waarschijnlijk positieve emoties missen, en onderzoek wijst uit dat iemand anders gelukkig maken je ook geluk teruggeeft. Humeur

Natuurlijk, als je echt depressief bent, is professionele hulp nodig. Maar kleine dingen die je gelukkig maken zijn een grote hulp om je beter te voelen. Je moet dus de positieve emoties in je leven vermeerderen, al is het maar voor een minuutje hier en daar.

Af en toe eens iets goeds doen.

Je buurman helpen om zijn boodschappen uit te laden, een koffie halen voor je echtgenote, iets nakijken voor je collega,… Het lijken allemaal gewone dingen, maar je voelt je beter, en vermindert de depressieve gevoelens. Dat is omdat het positieve gedachten bij je teweeg brengt. Het verbeterd vanzelf je humeur.

Leef in het ‘nu’.

Het heden is het enige dat echt bestaat. Nochtans leven de meeste mensen met wat in het verleden gebeurd is, of met de angst wat de toekomst zal brengen. Ga gewoon eens je promotie vieren, en stel dat niet uit tot volgend weekend. Samen met je vrienden en geliefden iets vieren zorgt ervoor dat we ons veel beter voelen. Je humeur wordt er beter op.

Ondersteun de dromen van een ander.

Als je vriendin graag zou willen dat je leert zwemmen, kan je wachten of actie nemen. Geef niemand de kans om erover te praten als het woord ‘sneeuw’ wordt uitgesproken, en plan een weekend in het meest nabijgelegen skioord. Als je de droom van een ander steunt, gaan anderen ook jou droom waarderen. Je depressief voelen is ook een stuk je eenzaam voelen. Door deze tip te volgen, geef je dat al veel minder kans.

Geen geheimen.

Je depressieve gevoelens delen, is moeilijk. Maar het geeft je vrienden wel de kans om je te helpen. En als je echt geen uitweg vindt, ga dan samen met je geliefde, of een goede vriend, naar een dokter. De kans dat je kan geholpen worden vergroot enorm.

Neem licht-therapie in overweging.

Als je gevoel gepaard gaat met de seizoenen, kan het door een tekort aan zonlicht komen. Lichttherapie kan dan een oplossing zijn. Een korte dagelijkse routine van 15 tot 30 minuten voor een ‘light box’ kan je humeur een boost geven. Je dagelijks lichaamsritme wordt terug ‘geherprogrammeerd.

Kijk ook eens naar je voeding.

Een depressief gevoel kan komen door een tekort in je lichaam. Je vraagt, om dat tekort te overbruggen, extra energie aan je lichaam. Door meer uitgebalanceerd te eten, en zo je tekorten aan te vullen, of door voedingssupplementen te nemen,  geef je je lichaam, en je humeur, meer rust.

Meer artikels over “Gezondheid”

Kijk ook eens op onze Facebook pagina

Volg onsFacebooktwitterpinterestrssyoutube

Deel wat je denkt

MeerVitaliteit FacebookMeerVitaliteit TwitterMore...

Bert Phlippo oktober 23, 2017 gezondheid, voeding