fitness materiaal om thuis te trainen
Deel dit via Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Fitness Materiaal die moet hebben

fitness materiaal

Welk Fitness Materiaal heb je nodig om thuis te oefenen?

Je hebt geen dure fitnessapparatuur nodig om te trainen. Voordat ik naar een top tien lijst ga, geef ik je dit mee:

Het enige dat je echt nodig hebt om in vorm te komen,
is een beetje tijd en veel motivatie.

Uw eigen lichaamsgewicht is perfect voor het verkrijgen van kracht. Lopen en hardlopen is geweldig voor cardiovasculaire fitness, en u kunt uw lichaam stretchen vanuit het comfort van uw eigen bed. Geen excuses is goed genoeg om te fitnessen! Ik zal je een overzicht geven van fitnessapparatuur die je misschien nodig hebt.

Drinkfles

Als je aan het sporten bent, moet je hydrateren. Een stevige, goede drinkfles zal u eraan herinneren om te drinken. Ik gebruik graag een bidon, eventueel met een sportriem om makkelijker te dragen tijdens het lopen. Een gerecyclede drinkfles kan als alternatief dienen.

Yoga mat

Een draagbare trainingszone! Je hoeft geen yoga te beoefenen, ze zijn perfect voor push-ups, sit-ups en werken geweldig als een antislip, schoon oppervlak voor trainingen onderweg. Je kunt een tapijt of handdoek gebruiken als alternatief.

Halters

Zeer geschikt voor krachttraining omdat ze je in staat stellen om je te concentreren op het tegelijkertijd werken aan √©√©n kant van het lichaam.¬†Ze zijn draagbaar, kunnen goedkoop en effectief zijn.¬†Kies het juiste haltergewicht voor u.¬†Alles wat u veilig kunt opheffen, kan als alternatief worden gebruikt (zandzakken, volle waterflessen, …). Ikzelf gebruik ook graag kettelbells.

Springtouw

Koop een goedkoop springtouw bij een sportwinkel of koop gewoon een kindertouw bij een speelgoedwinkel als u niet zeker weet of dit iets voor u is. Zelfs een eenvoudig stuk touw zal het doen. En als je geen touw wilt kopen, spring dan gewoon.

Weerstand band

Je kunt kwaliteitsvolle weerstandstrainingen doen onderweg met een weerstandsband. Omdat ze praktisch, lichtgewicht en gebruiksvriendelijk zijn. Een stuk zacht touw of een opgerolde handdoek kan goed werken voor basisoefeningen.

Medicijnbal

Het gebruik van een verzwaarde medicijnbal voor weerstandstraining is effectief en zal je dwingen om te presteren. Een basketbal of voetbal kan als alternatief worden gebruikt als u het extra gewicht van een medicijnbal niet nodig hebt.

Instelbare Trainingsstep

Een trainingstep is een essentieel fitnessapparaat. Ze maken het heel gemakkelijk om in het comfort van uw eigen huis te oefenen. Een alternatief kan een stevige houten kist, een krat of de trap bij u thuis of in een lokaal park zijn.

Timer of Stopwatch

Een stopwatch houdt je tijd in het oog en is noodzakelijk voor intervaltrainingen. Een mobiele telefoon met een stopwatch-app doet het werk als alternatief.

Motiverende muziek

Besteed wat tijd aan het samenstellen van een geweldige workout-afspeellijst, want muziek is een natuurlijke motivator. Als u thuis traint, kunt u uw radio aanzetten of uw favoriete CD afspelen.

Fitness outfit

Trakteer jezelf op een goede trainingsoutfit inclusief trainingsschoenen. Een outfit kiezen die goed past, die je op de juiste plaatsen ondersteunt en je er goed uit laat zien, kan je helpen de motivatie te vinden om te trainen! Thuis kan een comfortabele pyjama zijn dienst doen.

Zie je, er is geen excuus om te beginnen met trainen. Voor elke fitnessapparatuur vindt u een goed alternatief.

30 dagen wandelchallenge

Meer “Sport” artikelen

Volg onsFacebooklinkedinrssmail