water
Deel dit via Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Het menselijk lichaam bestaat voor bijna 70% uit water. Het is dus geen verrassing dat we goed gehydrateerd moeten blijven om gezond te blijven. We hebben het nodig om voedingsstoffen naar de cellen te transporteren, en om afvalstoffen kwijt te raken. Water werkt ook om de lichaamstemperatuur te beheersen en om de gewrichten te smeren.

water
De meeste van de chemische reacties in ons lichaam vinden ook in water plaats. Het is tevens de meest natuurlijke drank op Aarde. Mensen dronken het immers al, lang voordat ze aan de thee, bier of wijn begonnen. Dus, hoewel het drinken van een glas water niet iets zou moeten zijn waarover je zou moeten twijfelen, zijn er mensen die voortdurend vragen en misverstanden hebben over ‘s werelds oudste drank.

Dus hier zijn vijf zaken die je moet weten over water:

• De meeste mensen hebben tussen de 8 en 12 glazen vloeistof per dag nodig (ongeveer 2-3 liter). Dit kan uiteraard variëren, afhankelijk van je leeftijd, geslacht en hoe actief je bent. Maar over het algemeen geldt; voor elke 25 kg lichaamsgewicht heb je een kwart liter per dag nodig. Voor de meeste mensen valt dit binnen de vaak gesuggereerde 8 glazen per dag.

• De temperatuur van het water maakt niet echt uit. Als het gaat om hydratatie, maakt het niet uit of vloeistof warm, lauw of koud is, het hydrateert allemaal evenveel. Het heeft echter wel invloed op je gebruiksfrequentie. Sommige mensen denken dat ijskoud water kan helpen om gewicht te verliezen. Het idee is dan dat je calorieën verbrand doordat het lichaam het vocht op lichaamstemperatuur moet brengen. Dit zou in theorie zo kunnen zijn, maar de hoeveelheid calorieën die je ermee verbruikt is zo klein, dat het eigenlijk niet uitmaakt. Daarnaast heb je wel te maken met ‘bevroren voorhoofd’.

Groente en fruit draagt bij aan 20% of meer van u waterbehoefte. Met waterige voeding kom je een heel eind als het gaat om hydratatie. Als je veel fruit en groenten eet, en ook water bij je maaltijden neemt, kom je waarschijnlijk al aan je waterbehoefte. Er zit al bijna 3 kopjes water in een maaltijd die bestaat uit salade, wat broccoli, bruine rijst en een watermeloen als toetje. De waarheid is echter dat veel mensen een ‘droog’ dieet hebben, met veel verwerkt voedsel. Een cheeseburger menu en een zakje chips bevat minder dan een half kopje vocht.

• Het drinken van water bij de maaltijd is niet hinderlijk voor de spijsvertering. Sommige mensen drinken graag iets bij de maaltijd, anderen niet. Het maakt niet uit wanneer je water drinkt, zolang je maar inneemt wat je nodig hebt gedurende de dag.

• Water in flessen is niet perse schoner of veiliger dan kraanwater. De beslissing om kraan- of fleswater te drinken is persoonlijk. In België zijn er strenge regels om het water uit de kraan drinkbaar te maken en het wordt vaak getest. Het is dus volkomen veilig. Het grote verschil zit hem in de natuurlijke mineralen, die zitten vaak meer in de flessen bronwater. Maar met de producten van Herbalife, krijg je die ook binnen.

Drinken is heel belangrijk voor je gewichtscontrole. Wil daar alles over weten? Vraag dan nu onze gratis gids “12 tips voor een gezond gewicht aan” – klik hier

Volg onsFacebooktwitterpinterestrssyoutube