wat zijn antioxidanten
Deel dit via Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Wat zijn antioxidanten? Een woordje uitleg.

Wat betekenen ze voor ons lichaam? En wat zijn vrije radicalen?

wat zijn antioxidanten
Antioxidanten gaan de vorming van vrije radicalen in het lichaam tegen. Het is een groep van vitamines, mineralen, aminozuren, enzymen en kruidenextracten.
Vrije radicalen zijn dan weer schadelijke stoffen, die in verband worden gebracht met een hel aantal aandoeningen. Er is aangetoond dat ze vroegtijdige veroudering aantonen. Dagelijks staan we eraan bloot. Denk daarbij aan uitlaatgassen, smog, bestrijdingsmiddelen, … Ook voeding, medicatie en zelfs zonlicht kunnen de toename van vrije radicalen bevorderen. Een gelijkaardig effect krijgen we door stress en zware lichamelijke inspanning.

Vrije radicalen kunnen veel schade aan ons lichaam aanbrengen. Het kan leiden tot ouderdomskwalen. Ze kunnen de de productie van kankercellen in werking stellen. Door vermindering van de elasticiteit van de huid kunnen rimpels ontstaan.

Antioxidanten zoals vitamine A, C en E zijn dus niet onbelangrijk voor ons lichaam. Mineralen zoals selenium en zink zijn dat ook. Je kan ook gebruik maken van bepaalde kruiden en groene thee.

Vragen via MEssenger

Thee, wat betekent dit voor ons lichaam

Tips tegen kou

8 ideeën voor een uitgebalanceerd ontbijt

Volg ons op TwitterFaceBookPinterest

Wat zijn antioxidanten?

Volg onsFacebooktwitterpinterestrssyoutube

Deel wat je denkt