Het ontbijt overslaan is heel ongezond

Deel dit via Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Het ontbijt overslaan kan een negatief effect hebben op uw lichaam.

Als je het ontbijt overslaat, gaat uw lichaam proberen te functioneren op haar reserves van voedingsstoffen en water. Maar deze zijn gedurende de nacht afgenomen. ontbijt overslaan

Door geen ontbijt te eten, is het aannemelijk dat u zich vrij snel op de dag moe en hongerig voelt. Dat kan leiden tot snoepen en het drinken van veel zoete koffie. Je wil namelijk snel energie krijgen zodat uw bloedsuikerspiegel stijgt. Die spiegel wordt dan snel te hoog, en moet dus afgebroken worden.
Omdat de insuline te laat reageert, krijgen we weer een hongergevoel, waarschijnlijk gepaard met een energiedip. Die schommelingen gaan de ganse dag door.
Die stijgingen en dalingen kunnen op termijn uw gewicht en welzijn negatief beïnvloeden.

Het ontbijt staat bekend als de meest belangrijke maaltijd van de dag omdat het de aftrap is voor ons lichaam om die aan te kunnen. Daarom is het ontbijt overslaan geen slim idee.

Een goed ontbijt maakt ons metabolisme wakker zodat we ons vitaal voelen en kracht in onze hersenen krijgen om op ons best te kunnen functioneren. Door het eten van een gezond en verzadigend ontbijt, bent u meer geneigd om gedurende de dag op reguliere tijden te eten en snoepen te vermijden. Wat uitermate goed is voor uw gewichtsbeheersing en goede voedingsgewoonten. Daarom zal ik nooit het ontbijt overslaan.

Waaruit bestaat dan een goed ontbijt?

Om te beginnen moeten we ons lichaam hydrateren. De nieren hebben trouwens de ganse nacht hun zuiverende werking gedaan. Daardoor is meestal het eerste wat we ‘s ochtends doen, plassen. We starten dus met een glas zuiver water om het vochtpijl in ons lichaam terug omhoog te krijgen.
Het is ook belangrijk dat we ons metabolisme op gang brengen, zodat de voeding optimaal wordt opgenomen. Een warme tas kruidenthee doet hier zijn werk. Koffie is goed om meer energie te krijgen, maar gaat ons daarentegen ook weer uitdrogen.
En dan gaan we eten. Zorg ervoor dat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt en minder koolhydraten. In onze “klassieke” ontbijten zitten doorgaans veel te veel suikers, zelfs in brood en muesli. Dat gaat dan meteen de suikerspiegel de hoogte in jagen, en krijg je in de loop van de dag hetzelfde effect als dat je geen ontbijt eet.

Vragen via MEssenger

ontbijt overslaan – MeerVitaliteit.com

Volg onsFacebooktwitterpinterestrssyoutube

Deel wat je denkt

MeerVitaliteit FacebookMeerVitaliteit TwitterMore...