Hoe en waarom kan je gezond bewegen

Deel dit via Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Gezond bewegen is bijna een must voor ons welzijn en vitaliteit.

gezond bewegenBeweeg gemiddeld 30 minuten per dag, 5 maal per week. Klinkt dit bekend? Maar wanneer u erover nadenkt, behaalt u dit dan wel? Gezond bewegen zou eigenlijk een routine in onze dag moeten zijn.gezond bewegen

Het kan wel heel makkelijk. Als u een paar haltes eerder uit de bus of metro stapt om naar uw werk te lopen. Of ga tijdens de lunch eens 30 minuten wandelen. Trommel meteen een aantal collega’s op. Dat kan jou, en hen, meteen een beetje extra motiveren.

Rij, als het goed weer is eens met de fiets naar je werk. De meeste werkgevers zullen die actieve levenswijze aanmoedigen.
En lukt dat niet? Misschien kan je ‘s avonds nog een toertje maken. Een heerlijke manier om te ontspannen in de natuur.

Wat dacht je van zwemmen? Het is verfrissend na een warme dag, en oefent meteen alle spieren. Dit is ook heerlijk om met het ganse gezin te doen.

En lukt het allemaal niet zo goed tijdens de week, dan zijn er nog de weekends. Dan kan je meer tijd vrijmaken om langere tochten te doen, of om zaken te combineren. Fietsen naar het zwembad bijvoorbeeld, om dan heerlijk een paar baantjes te zwemmen.

Doe wat het beste in uw levensstijl past – dan zult u meer geneigd zijn om het vol te houden! Kies, in je vrije tijd, bijvoorbeeld voor iets dat je met het ganse gezin kan doen. Pas je activiteit misschien aan het weer aan. Zo kan je, als het regent of koud is, iets binnen gaan doen.

Als je het ganse jaar actief bent, ga je ook beter kunnen genieten van sportieve activiteiten tijdens je vakantie. Je zal zien, dat geeft een extra dimensie aan je leven.

Gezond bewegen doet wonderen voor uw vitaliteit, uw gewicht en uw humeur!

Vragen via MEssenger

MeerVitaliteit

Volg onsFacebooktwitterpinterestrssyoutube

Deel wat je denkt

MeerVitaliteit FacebookMeerVitaliteit TwitterMore...

Bert Phlippo juni 28, 2017 sport