mens en gezondheid
Deel dit via Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Mens en gezondheid – Het is belangrijk dat we gezond zijn en dat ook blijven. Hoewel we geen garantie hebben, er zijn soms aangeboren genen, hebben we toch heel veel zelf in de hand.

Alles begint bij je eigen levensstijl. Die moet gezond zijn! Daarbij let je op gezonde voeding en een actieve levensstijl. (Mens en gezondheid)

Mens en gezondheid – Gezonde voeding.

Gezonde voeding gaat erom dat we letten op vitaminen, mineralen en vetten. Zorg dat je voldoende groenten eet, regelmatig vis op je menu zet en oplet met suikers. Je mag alles met mate eten, dat is geen probleem. Maar eet veel groenten (1/2de tot 3/4de van je bord) en weinig vlees (maximum 100 gram per maaltijd). Waarop je specifiek moet letten? Daarover wordt elders op onze blog regelmatig geschreven.
Denk eraan om voldoende zuiver water te drinken. Minstens 1,5 liter per dag. Let op met frisdranken, die bevatten bijna allemaal veel te veel suikers.

Mens en gezondheid – Actieve levensstijl.

Bewegen is heel belangrijk om je gezondheid te behouden. Dat wil niet zeggen dat meteen moet gaan topsporten. Dertig minuten per dag is voldoende om te starten.
Zoek een sport die je graag doet (zwemmen, wandelen, joggen, …). Doe het desnoods in een groep (met vrienden) om je motivatie te behouden.
Als je conditie gaandeweg verbeterd bouw je het sporten verder uit, naar zwaarder, intensiever of langer. Je zal zien dat je met een betere conditie, het plezier ook verhoogd.
Zorg dat je voor, tijdens en na het sporten voldoende drinkt, om je vochtbalans te behouden. Na het sporten zorg je ook best dat je weer op krachten komt door iets te eten met voldoende koolhydraten. Een herstelshake is daarvoor ideaal.

Mens en gezondheid – Je hebt het grotendeels zelf in de hand. Begin er alleen vandaag nog aan, voordat het te laat is.

Meer over “Gezondheid”
Volg ons ook op Facebook

Volg onsFacebooktwitterpinterestrssyoutube

Deel wat je denkt

    1 Response to "Mens en gezondheid – Hoe worden we gezond?"

Leave a Reply