Deel dit via Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Joggen voor beginners – met enkele tips wordt joggen misschien jou passie.

n joggen voor beginners
joggen voor beginnersJoggen voor beginners – Tip

Ga niet meteen lopen, maar wandel eerst 10 minuten. Als dat je goed afgaat verleng je de periode, totdat je dat makkelijk 30 minuten kan. Vanaf dan combineer je het wandelen met 1 tot 2 minuten lopen.

Als je de loopafstand en de intensiteit verlengd, kan het zijn dat je wat ongemakken voelt. Maar een intense pijn is niet normaal. Als de pijn te hevig wordt, moet je onmiddellijk stoppen. En dan een paar dagen niet sporten. Als je niet zeker bent van de pijn, kan je een paar minuten wandelen en voelen of hij verdwijnt. Naargelang je vordert verleng je de loopperiodes, totdat je 30 minuten onafgebroken kan lopen.

Joggen voor beginners – Tip

Om te lopen heb je niet veel nodig, maar een investering die je toch zeker moet doen, is de aankoop van een paar goede loopschoenen. Ze zullen je helpen je voet goed af te rollen, en vangen schokken op om je ledematen te sparen. Let ook op dat de pasvorm goed is, om blaren tegen te gaan. Laat je in een gespecialiseerde sportwinkel adviseren bij je aankoop.

Joggen voor beginners – Tip

Lopen op een loopband is anders dan buiten lopen. De band loopt onder je voeten door, zodat je geen windweerstand voelt. Daardoor is een loopband een beetje makkelijker om te lopen. De impact op een band is ook minder, daarom kan het voor iemand met een beetje overgewicht een goed alternatief zijn.

Joggen voor beginners – Tip

Als je tijdens het lopen buiten adem bent, loop je eenvoudig te snel. Loop meer relaxed en vertraag. Te snel lopen is een veel gemaakte fout door beginners. Probeer te ademen vanuit je buik, en als het echt nodig is, wandel een tijdje.
In het begin heb je soms steken. Dat is niet abnormaal, je lichaam is niet gewoon aan de impact van het lopen. Bij de meeste lopers gaan steken weg, naargelang ze fitter worden. Ga in ieder gevaal niet te zwaar eten voordat je gaat lopen. Als je steken krijgt, ga dan diep ademen, concentreer je erop dat je alle lucht volledig uit je longen perst. Zo stretch je het middenrif, daar waar de steken meestal beginnen.

Adem tijdens het lopen zowel door je mond als je neus. Hou je mond een beetje open, en ontspan je kaken.

Om blessures te voorkomen kan je werken aan stretchen en flexibiliteit. Dat kan je eventueel doen in de fitness.

 

Actief gezonde levensstijl

 

onze manier van werken

 

Vragen via MEssenger

joggen voor beginners – MeerVitaliteit

Volg onsFacebooktwitterpinterestrssyoutube

Deel wat je denkt