je bent wat je eet

Je bent wat je eet.
Let dus goed op je voeding, want je lichaam zal het weten.

Ben je de laatste tijd in gewicht bijgekomen? 
Wil je dit te veel aan gewicht tegen de zomer nog wegwerken?
Zet jezelf dan vooral niet op een streng dieet. Maar werk naar een reëel doel. Snel en te drastisch vermageren is niet gezond en is meestal ook niet blijvend.
  

Een snelle aanpak leidt vooral tot vochtverlies en afbraak van spieren en niet tot echt vetverlies.

Je lichaam krijgt weinig voedingsstoffen binnen. Je wordt moe en prikkelbaar, je weerbaarheid tegen ziekten gaat achteruit. Kort gezegd, je bent wat je eet.

Daarbij hou je een dergelijk dieet niet lang vol. En zodra je stopt, verval je in je oude eetgewoonten en krijg je het gekende 'jojo'-effect. Dan kan je terug bij het begin starten.

Om af te vallen moet je niet afzien en honger lijden. Daarbij, wonderdiëten bestaan niet. Een gezond, uitgebalanceerd eetpatroon in combinatie met meer beweging, dat is wat werkt. Zorg dus voor dagelijks extra beweging. Neem de trap, of stap een halte vroeger van de tram. Je wordt fitter, en dat voel je en tenslotte straal je het ook uit.

Gezond vermageren betekent niet noodzakelijk minder eten. Meestal wil het zeggen anders eten, je bent wat je eet, tenslotte. Zorg voor kleur op je bord, om voldoende essentiële voedingsstoffenstoffen te. Je zult zien dat lekker en gezond zeker samen kunnen gaan. De gekende voedingsdriehoek kan hierbij als leidraad dienen. Hij vertelt wat je zeker nodig hebt, en wat juist wat minder of net niet. Vergelijk wat je gewend bent te eten met wat wordt voorgeschreven. Verander stap per stap, en je kunt al effect hebben op je gewicht.

Zorg voor regelmaat in je eetpatroon. Eet drie maaltijden per dag en niet meer dan twee tot drie gezonde tussendoortjes. En denk eraan: je bent wat je eet

Dus even kort:

eet drie maal per dag
maximum twee tot drie gezonde tussendoortjes
twee à drie liter water per dag 
breng voldoende kleur op je bord
zorg voor meer beweging

Een Gezondere Actieve Levensstijl ... Het kan ook voor jou

Wij hielpen al honderden om meer te halen uit het het leven.
Wil jij ook een optimaal welzijn voor jou ... en je gezin?
Neem dan zonder verdere verplichting contact op via Messenger.

Deel wat je denkt