Je bent wat je eet
Deel dit via Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

“Je bent wat je eet”

Wat we eten is een van de meest fundamentele aspecten van ons leven; het vormt niet alleen onze fysieke gezondheid, maar beïnvloedt ook ons mentale en emotionele welzijn.

We weten allemaal dat wat we in onze mond stoppen een enorm effect op ons kan hebben, dus waarom wordt er niet meer over nagedacht? Goed eten zou voor iedereen een prioriteit moeten zijn – dit geldt voor professionals, ouders, studenten, sporters… iedereen! “Je bent wat je eet” – een zin die de Franse filosoof Anthelme Brillat-Savarin meer dan 200 jaar geleden bedacht. Het is zo’n eenvoudig concept, maar toch negeren veel mensen de kracht ervan. In deze blogpost bespreken we hoe het controleren van je voeding de sleutel is tot een gezonder leven en stellen we ideeën voor om voedingsmiddelen in je dagelijkse maaltijden op te nemen. 

Een snelle aanpak leidt vooral tot vochtverlies en afbraak van spieren en niet tot echt vetverlies.

Als je aan afslanken denkt, breng je het meestal in verband met calorietekort of mooie “wonderdiëten” die je overal om je heen ziet. U moet echter denken aan het gezegde “Je bent wat je eet”, wat betekent dat snelle benaderingen zoals vasten en crashdiëten u niet noodzakelijkerwijs zullen helpen om echt vet te verliezen. Integendeel, deze methoden kunnen uiteindelijk leiden tot vochtverlies en spierafbraak. Het is belangrijk om te zorgen voor regelmaat in je dieet, door de calorieën en voedingsstoffen die je dagelijks inneemt in de gaten te houden. Zorg ervoor dat u geen enkele maaltijd overslaat en dat u een gezond dieet aanhoudt, zelfs nadat u uw gewenste gewicht hebt bereikt. Wonderdiëten bestaan niet; als u resultaten wilt – hoe snel die ook mogen zijn – is enige toewijding en consistentie in uw voedingsgewoonten vereist!

Een Gezondere Actieve Levensstijl … Het kan ook voor jou

Heb je ooit de wens gehad om een stap te zetten naar een gezondere, actievere levensstijl? Zoals het gezegde luidt: je bent wat je eet. Gezond eten en drinken en actief blijven dragen in hoge mate bij aan uw lichamelijke en geestelijke welzijn. Je hoeft geen lid te worden van een sportschool of te gaan hardlopen zodra je ‘s ochtends wakker wordt – je kunt kleine stappen zetten om gezonder te leven. Voorbeelden hiervan zijn een dagelijks stappendoel stellen, meer water drinken, naar ontspannende muziek luisteren na het werk of ‘s avonds, of zelfs rust nemen wanneer je dat nodig acht! Je hoeft niet van de ene op de andere dag een drastische verandering door te voeren; doe het rustig aan, zodat je de tijd hebt om je goed aan te passen. Maak deze kleine veranderingen in uw eigen tempo en kom dag voor dag dichter bij een verbeterd welzijn – want u verdient het!

Uiteindelijk begint de gezondheid van je hele lichaam en geest met mindful eten. Het is belangrijk jezelf eraan te herinneren dat je echt bent wat je eet. Door het juiste soort eten en drinken te kiezen, zal het helpen een meer evenwichtige aanpak te brengen bij het zoeken naar een gezondere levensstijl. Ook al heb je verschillende fad diëten geprobeerd, vergeet niet dat een snelle aanpak vooral leidt tot vochtverlies en spierafbraak en niet tot echt vetverlies. Bovendien vergt het handhaven van een gezonde actieve levensstijl inzet en vastberadenheid, maar het kan ook voor u worden gedaan als u de juiste tips en trucs vindt die voor u werken. Om uw reis naar een gezonder leven te beginnen, kunt u gebruik maken van ons gratis e-book “12 tips voor een gezond gewicht” dat waardevolle inzichten biedt in hoe u evenwicht in uw leven kunt bereiken en behouden door middel van goede voeding, lichaamsbeweging, slaap en stressmanagement.

MeerVitaliteit Blog

Volg onsFacebooklinkedinrssmail