groene thee
Deel dit via Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

10 goede redenen waarom groene thee gezond is.

  1. Groene thee is fantastisch voor je metabolisme. Vet wordt sneller afgevoerd, en eten wordt minder snel in calorieën omgezet.
  2. Volgens sommige wetenschappers kan het hartkwalen voorkomen. Je bloedvaten blijven ‘zuiverder’, waardoor minder snel verstoppingen gaan optreden.
  3. Doordat dit het glucoseniveau in je bloed regelt, is het ideaal voor diabetici of groene thee gezondmensen met een snel schommelende suikerspiegel. Je gaat daardoor minder snel vermoeid zijn, beheerst makkelijker je gewicht en je huid zal zuiverder zijn.
  4. Vele medici zeggen dat groene thee de kans op kanker aanzienlijk verkleint. Kankercellen zouden worden gedood, zonder dat de goede cellen worden aangetast.
  5. Het verlaagt slechte cholesterol. Door gezonder te leven, en op je voeding te letten, verklein je later de kans op complicaties.
  6. Uit onderzoek op muizen blijkt dat het slechte hersencellen afbreekt, en gezonde cellen juist beschermt. Daarom zeggen wetenschappers dat hete de ziekte van Alzheimer en Parkinson vertraagt.
  7. Uit onderzoek blijkt dat de antioxidanten, die zich erin bevinden, bacteriën doodt die zorgen voor keelontstekingen, gaatjes in je tanden en andere mondzorgen.
  8. Groene thee geeft een relaxerend en rustgevend effect. Daarom zou groene thee ook een fijne antidepressiva zijn.
  9. Door de antioxidant die erin zitten heeft het een werking tegen bacteriën en virussen. De verspreiding van ziekten zou dus minder snel kunnen gaan.
  10. Door de antioxidanten, en de ontstekingsremmende werking helpt het ook rimpeltjes, en andere tekenen van huidveroudering, tegen te houden.

Dat groene thee gezond is, is overduidelijk. Nochtans wil ik erop wijzen dat het niet bedoelt is om als geneesmiddel te gebruiken. Het is eerder een ideaal deel in een gezonde voeding, bij een actieve levensstijl.

Jeugd en Welzijn – voeding, bewegen, gezonde levensstijl – Als we over “Jeugd en Welzijn” spreken, gaat het meestal over geluidsoverlast, wijkproblematiek, verkeersveiligheid, enz.
Bijna nooit gaat het over voeding, bewegen, actieve levensstijl.

Volg onsFacebooklinkedinrssmail

Deel wat je denkt