bewegen is gezond
Deel dit via Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Bewegen is gezond!

Bewegen is gezond. ¬†Iedereen is hiervan op de hoogte en weet het. ¬†Echter de meesten van ons hebben het erg moeilijk om elke dag een 30 tal minuutjes te bewegen. ¬†Anderen gaan dan weer in “overdrive” en gaan gedurende enkele dagen, of met veel geluk enkele weken zich eens uitleven op de fitness, gaan lopen of noem zo maar wat. ¬†Jammer genoeg houden zij dat dan ook ¬†niet vol.

Bewegen is gezond en heeft vele voordelen en je hoeft hier niet per se voor naar de fitness of de sportclub.  Ga met enkele vrienden of vrienden eens een flinke wandeling doen, of zoek een fito-meter op in de buitenlucht. Alles kan als het maar leuk blijft.

Waarom is bewegen dan toch zo belangrijk?

bewegen is gezondDoor meer te gaan bewegen ga je je beter voelen, je krijgt meer energie en dit ga je onbewust ook uitstralen.

Daarnaast ga je er ook beter uitzien.  Bewegen gaat uiteraard ook helpen bij het afvallen.  Gelijk wat je doet om je gewicht te beheersen, dit dient steeds in combinatie met beweging te zijn.

Je concentratievermogen gaat er op vooruit. Hierdoor ga je ook beter presteren op je werk .  daarom raad ik iedereen aan om tijdens zijn middagpauze toch een kleine wandeling te maken.  het zal je deugd doen en je zal versteld staan wat een positieve energie dit teweeg kan brengen.

En tot slot Bewegen is gezond!!!!

We kunnen nog zo doorgaan, maar de belangrijkste drive nu is om actie te ondernemen.   Let wel op de signalen van je lichaam.  ga er niet fanatiek invliegen vanaf het eerste moment maar bouw alles geleidelijk op.

Drink voldoende water of een gezonde verantwoorde isotonische sportdrank. Als je na het sporten toch last krijgt van stijven en vermoeide spieren neem dan eventueel een lauw bad met daarna een voedingssupplement zoals o.a. Tang Kuai.

Vragen

Met welke sport verbrand ik de meeste calorie√ęn

Hierbij moet je weten dat de hoeveelheid calorie√ęn die je verbrand afhankelijk is van je stofwisseling, leeftijd en je gewicht. Hieronder geef ik een overzicht van enkele sporten en de hoeveelheid calorie√ęn die je ermee verbrandt per kilo lichaamsgewicht per uur. Vermenigvuldig dit met je gewicht en dan kan je eenvoudig berekenen hoeveel calorie√ęn jij verbruikt per uur

SportKcal/kg/uurSportKcal/kg/uur
Aerobics6Schaatsen7
Badminton4.5Spinning9
Basketbal6Squash12
Fietsen (16 km/u)4Tafeltennis4
Fitness5.5Tennis7
Handbal8Touwtje springen8
Hardlopen (11 km/u)11.5Voetbal7
Hockey8Volleybal3
Joggen (6 km/u)7Wandelen (5 km/u)3.5
Judo / karate10Zwemmen6
Racefietsen (25-30 km/u)12

MeerVitaliteit Blog

Volg onsFacebooktwitterpinterestrssyoutube