goede redenen om te ontbijten
Deel dit via Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Er zijn verschillende goede redenen om te ontbijten,
al was het maar dat dit de belangrijkste maaltijd van de dag is.

goede redenen om te ontbijtenOm je dag goed te starten en je voormiddag actief door te brengen heb je ‘nieuwe’ energie nodig na een pauze van 8 tot 12 uur zonder eten.goede redenen om te ontbijten
Het is bewezen dat een goed ontbijt leidt tot betere schoolprestaties, of minder arbeidsongevallen.
Door de betere verdeling van energie en voedingsstoffen over de ganse dag, ga je minder snel een tekort aan voedsel hebben. Je zal meteen minder snel moe, prikkelbaar of lusteloos zijn.

Een goed ontbijt zorgt ervoor dat je de andere maaltijden niet te veel gaat uitbreiden. Daardoor verbeterd je concentratie in de namiddag en ga je minder vetreserves opslaan bij een overdadig avondmaal.
Trouwens door een betere spreiding over 3 maaltijden, maak je het jezelf makkelijker om je gewicht te controleren.

En er zijn nog goede redenen om te ontbijten. Denk bijvoorbeeld aan minder drang om te snoepen om je over de dips in de voormiddag en namiddag te helpen. Het ontbijt geeft je lichaam trouwens essentiële voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen en vezels.

Wat dacht je van het aanleren van goede voedingsgewoonten aan je kinderen. Die gewoonte zal later positief voor hen uitwerken. Samen met je gezin starten aan een actieve en boeiende dag is zuiver quality time. Een gezellig moment dat je de ganse dag meedraagt.

Er zijn dus voldoende goede redenen om te ontbijten – zoek er een paar belangrijke voor jezelf uit.

Vragen via MEssenger

Volg onsFacebooktwitterpinterestrssyoutube

Deel wat je denkt

Leave a Reply