fitness supplementen
Deel dit via Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

fitness supplementen – Om meer resultaat uit je fitness- en krachttraining te halen, kan je supplementen gebruiken, naast je normale voeding. Wanneer kan je supplementen gaan gebruiken?

Wanneer fitness supplementen gebruiken?

Als je voor je ontspanning gaat fitnessen, gewoon om je conditie een beetje op peil te houden, heb je geen echte supplementen nodig. Een hydraterende sportdrank en een herstelshake zullen dan al volstaan.

Ga je vaker naar de fitness (3 à 4 keer per week) en zijn resultaten voor jou belangrijk, dan kan je zeker supplementen overwegen. Maar dan is het zeker belangrijk dat je eerst je voeding op orde hebt. Zorg voor voldoende eiwitten, koolhydraten en de juiste vetten.

Welke fitness supplementen gebruiken?

Veel hangt af van het resultaat je wil gaan bereiken, maar het meest genomen zijn eiwitten. Die kan je voor het overgrote deel uit je voeding halen (mager vlees, eieren, …). Shakes kunnen je helpen een constante aanvoer van eiwitten te krijgen. Hou er rekening mee dat er verschillende vormen van eiwitten zijn.

Als je voor de training iets wil nemen om meer energie te krijgen, kan je als fitness supplementen best een ligt verteerbare shake nemen. Zo heb je geen zware maag, en krijg je toch de energie. Let daarbij wel op dat je jou lichaam de kans geeft om het te verteren.

Creatine maakt het lichaam zelf aan, en kan ook via voeding worden toegediend. Creatine verbeterd de uithoudingsvermogen van de spieren, en zorgt ervoor dat je spieren groeien. Als je veel met gewichten werkt, en je in spieren wil uitzetten, kan creatine een goed supplement zijn.

Tijdens de training zorg je uiteraard voor een goede hydratatie. Een isotone sportdrank, die meteen je elektrolyten controleert, is daarbij het best wat je kan nemen.
Na een training is, als je goed getraind hebt, de energie op. Dan is het belangrijk om zo snel mogelijk aan te vullen. Shakes met extra koolhydraten zijn erg nuttig, en als supplement het belangrijkste. Spierafbraak wordt voorkomen, en de bouwstoffen om spieren op te bouwen worden optimaal benut.

Meer artikels over “Sport”
Kijk ook eens op onze Facebook pagina

Volg onsFacebooktwitterpinterestrssyoutube

Deel wat je denkt