herfst en welzijn
Deel dit via Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

De avonden worden langer en dat typeert de herfst en heeft een invloed op ons dagelijks leven

herfst
Ook al is het geen stralend weer, blijf toch niet binnen zitten.  trek erop uit, ga wandelen in het bos of trek eens naar zee.

Je dient je afweersysteem degelijk te ondersteunen tijdens deze periode.
De natuur heeft zoveel moois te bieden tijdens de herfst, geniet ervan.

herfstAfslanken, op een gezonde en verantwoorde manier spiermassa verwerven kortom je lichaam die dingen blijven gunnen die het nodig heeft
om dagdagelijks optimaal te functioneren blijven ook belangrijk om verder te zetten tijdens de herfst en de winter.

Naast de lichaamsbeweging is het ook belangrijk meer groenten en fruit te eten, voldoende water te drinken (ook al is het kouder) en naar de signalen van je lichaam te luisteren. Lichaamsbeweging helpt verkoudheden en virussen te voorkomen.  Je zal ook meer energie krijgen, afname van stress, sterkere spieren, meer levenslust, enz  in deze donkere periode van het jaar.

1. Eet meer groenten en fruit : deze zijn rijk aan vitaminen, mineralen, antioxidanten, immuunversterkende stoffen, fytochemicalien die je tegen de winterziektes helpen beschermen.

2. Eet minstens 2 maal per week vis: zalm, makreel of sardienen.

3. Vermijdt stress, zorg voor voldoende nachtrust: heb je last van stress dan ben je sneller vermoeid en heb je sneller kans op verkoudheden.

4. Gebruik kwalitatieve kruiden.  Van veel kruiden is bekend dat zij het afweersysteem versterken, maak daar gebruik van.

Actief gezonde levensstijl

Meer over welzijn en gezondheid

Vragen via MEssenger

 

Volg onsFacebooktwitterpinterestrssyoutube

Deel wat je denkt