definitie welzijn
Deel dit via Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Definitie welzijn – toestand dat men zich goed voelt: bij leven en welzijn; welzijnsbeleid, welzijnszorg

definitie welzijn
(bron: Vandale.be)

Een zekere mate van materiële en immateriële tevredenheid. Dat wordt als welzijn beschouwd.

definitie welzijnWelvaart is niet hetzelfde als welzijn. Omdat daar vooral het materieel, economische wordt bedoelt. Dat is meer de toestand waarin je uw behoeften als bevredigd aanvoelt.

Welzijn heeft veel meer aspecten. Het kan over ‘producten’ die je kan kopen, maar ook over een stabiele politieke omgeving. Zelfs de situatie in je leefomgeving kan bepalend zijn voor je welzijn. Doen bijvoorbeeld je kinderen het goed op school, of in hun eigen gezin. Je dingen kunnen ‘veroorloven’ die anderen ook kunnen, kan ook op je welzijn een invloed hebben. Neem nu de kledij van je beste vriendin, wat als jij dat je niet zomaar kan aanschaffen? Het kan een invloed hebben op je gevoel van welzijn.

Toch staat welzijn bij de meeste mensen, in direct verband met gezondheid. Levenskwaliteit, in een brede zin, bepaald voor een groot deel je gevoel voor welzijn.

Definitie welzijn – heeft dus veelal te maken met gezondheid, leefomgeving, gezin en familie, huis en thuis, ontspanning, materieel bezit, werk en inkomen,… Het is een complexe mix van een vele, dikwijls gevoelsmatige, zaken. Voor iedereen is die invulling anders – iedereen heeft zijn of haar ‘definitie welzijn’

Vragen via MEssenger

Jeugd en Welzijn – voeding, bewegen, gezonde levensstijl – Als we over “Jeugd en Welzijn” spreken, gaat het meestal over geluidsoverlast, wijkproblematiek, verkeersveiligheid, enz.
Bijna nooit gaat het over voeding, bewegen, actieve levensstijl.

Een beter welzijn in 4 weken – deel één – De goede voornemens, voor een beter welzijn en gewicht te beheersen,
zijn bij de meeste mensen reeds lang vergeten.

Een beter welzijn in 4 weken – deel twee – Het idee achter het creëren van een gezonder en beter welzijn in 4 weken is dat we het veilig en haalbaar willen houden!

Volg onsFacebooktwitterpinterestrssyoutube

Deel wat je denkt

    2 replies to "Definitie welzijn – Wat wil welzijn eigenlijk zeggen?"

Leave a Reply