immuniteit verbeteren

Deel dit via Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

7 eenvoudige manieren om uw immuniteit te verbeteren

immuniteit verbeteren

Het is bijna niet eerlijk, maar sommige mensen worden minder vaak ziek dan anderen.
Gezonde leefgewoonten kunnen u helpen om uw natuurlijke afweer te verbeteren en verkoudheden te voorkomen.

 

Er zijn meer dan een miljard gevallen van verkoudheid per jaar in Europa. Maar een select groepje mensen lijken een soort van bovenmenselijke weerstand tegen ziekten te hebben. Laten we eerlijk zijn – sommige mensen hebben een betere immuniteit dan andere.
Maar houd in gedachten dat het normaal is om een ziekte (of twee) te krijgen tijdens koude periodes en griep seizoenen. Zelfs als je alles doet om je immuniteit te optimaliseren. En kinderen krijgen gemiddeld zo’n acht ziektes per jaar.
immuniteit verbeterenToch zou het niet mooi zijn als je , in plaats van elke virus te hebben,een van degenen was die de meeste van hen vermeden? Interessant, er zijn factoren die ertoe kunnen leiden dat sommige mensen een betere immuniteit hebben dan anderen. Volg hun voorbeeld, en je zou ook in staat zijn om de immuniteit te verhogen voor jezelf.

Immuniteit verbeteren – Zorg voor een betere nachtrust

Jacob Teitelbaum, MD, directeur van de fibromyalgie en vermoeidheid Centers en auteur van pijnvrij 1-2-3 – Een bewezen programma voor het elimineren van Chronische Pijn Nu, is van mening dat de slaap een grote rol speelt in het helpen om uw immuniteit te verbeteren en verkoudheid en griep te voorkomen. “Acht uur per nacht is gemiddeld optimaal”, zegt hij.”Wanneer de dieren van hun slaap worden beroofd, wordt hun immuunsysteem onderdrukt, en de mensen zijn niet anders.”

Immuniteit verbeteren – Was veelvuldig je handen

Het klinkt eenvoudig. Maar het wassen van je handen is een van de meest effectieve manieren om de verspreiding van ziektekiemen, tijdens de koude en griep seizoen, te stoppen. In feite, bleek uit een studie uit 2009 dat als je zowel traditionele zeep-en-water en alcohol op de basis van je hand wrijft, dit effectief was om H1N1-virus te verminderen. Om een verkoudheid beter te voorkomen, was je uw handen voor minimum 15 seconden.  

Immuniteit verbeteren – Streef naar betere voeding

Dr Teitelbaum zegt dat het eten van een gezonde en evenwichtige voeding, een grote rol in uw algemene werking van het immuunsysteem kan spelen. En op zijn beurt verkoudheden kan voorkomen. Hij beveelt het eten van overvloedige hoeveelheden fruit, groenten, volle granen en magere bronnen van eiwit aan. En suggereert ook multivitamines aan om uw vereiste dagelijkse balans van voedingsstoffen te bereiken. “Zink is van cruciaal belang voor je immuniteit, maar dat is één van vele andere voedingsstoffen,” zegt hij. “Ik beveel een goed multivitamine-suplement aan.”

Immuniteit verbeteren – Beweeg regelmatig

Oefening kan helpen om je immuniteit te verbeteren, en onderzoekers leren elke dag meer over de krachtige invloed ervan. Bijvoorbeeld, een recente studie van 160 oudere mensen leerde dat degenen die regelmatig lichaamsbeweging hadden, meer bescherming tegen de griep ondervonden van hun griepvaccin dan degenen die niet regelmatig sportten. “Oefening verhoogt de productie van anti-oxidanten”, zegt Teitelbaum. “Als een extra voordeel, is beweging een effectiever antidepressivum dan Prozac -. Depressie veroorzaakt een hoger cortisol niveau en onderdrukt het immuunsysteem”. Teitelbaum voegt eraan toe dat, als je oefeningen in de buitenlucht doet, het je vitamine D-spiegel verhoogt, dat ook immuniteit kan stimmuleren. “Wat doe je om verkoudheid en griep te voorkomen? Ga dagelijks ten minste 20 minuten naar buiten voor een wandeling in de zon “, zegt hij.

Immuniteit verbeteren – Ga goed om met stress

Veel mensen zien de rol die stress speelt in hun werking van het immuunsysteem over het hoofd. Sheldon Cohen, PhD, directeur van het Laboratorium voor de Studie van Stress, immuniteit en ziekte aan de Carnegie Mellon Universiteit in Pittsburgh, heeft een carrière van onderzoek naar deze samenhang. Zijn studies over de jaren hebben aangetoond dat een hogere stress, een zwakke weerstand en een grotere ziektegevoeligheid als gevolg hebben. “We hebben over het algemeen ontdekt dat stress leidt tot een slechte regulatie van de immuunrespons,” aldus Cohen. “In sommige gevallen betekent dit dat het de immuunrespons uitschakelt. En in andere gevallen de onmogelijkheid om voldoende te reageren.” Probeer spanningen te beperken. Dat helpt verkoudheid en griep te voorkomen. Ga aan de slag met deze stress management technieken.

Immuniteit verbeteren – Houd sterke sociale banden om verkoudheid te voorkomen

Een ander gebied dat Cohen heeft onderzocht; de rol de relatie van sterke banden met andere mensen – vrienden of familie – , op het immuunsysteem. Vooral als het gaat om het voorkomen van verkoudheid en griep. Ook hier blijkt dat hoe sterker je sociale banden zijn, hoe beter je immuunsysteem zal zijn. “We hebben ontdekt dat mensen die extravert zijn en die verschillende sociale netwerken hebben, minder gevoelig zijn voor het ontwikkelen van een kou bij blootstelling aan een virus , “zegt hij.

Immuniteit verbeteren – Wees een positief persoon om je immuniteit te verbeteren

Sterke sociale banden, en kunnen omgaan met stress, zijn kenmerken die je vindt bij  optimisten, meer dan bij  pessimisten. Dus Cohen heeft ook ontdekt dat de grootste werking van het immuunsysteem bij mensen is die ‘glas half vol’ types zijn. “Geluk en positieve emotionaliteit in het algemeen worden geassocieerd met minder risico op ziekte. En met een lange levensduur” zegt hij. “Het is waarschijnlijk dat het ontwikkelen van diverse en grote sociale netwerken over het algemeen goed is voor je gezondheid. Deze vormen van sociale netwerken zijn gerelateerd aan meer positieve emoties. Maar ook een betere en gezondere levensstijl. En een betere gezondheid in het algemeen”. Dus, bedenk dan dat die persoon minder kans op verkoudheid en griep heeft, en dat jij dat ook kan ontwikkelen.

Meer over welzijn in onze blog

Volg onsFacebooktwitterpinterestrssyoutube

Deel wat je denkt

MeerVitaliteit FacebookMeerVitaliteit TwitterMore...

Bert Phlippo augustus 24, 2018 gezondheid, voeding