wintertijd en welzijn

Deel dit via Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Wintertijd en ons welzijn

De seizoenen veranderen en  met de wintertijd  in aantocht wordt de lucht vochtiger en komt er een einde aan de lange zwoele zomeravonden. De kortere avonden en het kouder weer hebben invloed op ons welzijn.

Hier volgen enkele tips om je gelukkig, gezond en gemotiveerd te houden tijdens het koude seizoen.

Slaap wat langer

De langere nachten geven je de mogelijkheid om je slaap wat in te halen. De meesten onder ons hebben ongeveer een 7 tot 9 uur nodig elke nacht.  Maak van de langere nachten hiervan gebruik.  Slaap kan een ongelooflijk positieve invloed hebben op je gemoedstoestand en het uitvoeren van je dagdagelijkse taken.  Het zal je ook meer energie en vitaliteit bezorgen tijdens de dag.

Eet voor de warmte

Je kleden in warme wollen kleding is één van de mogelijkheden, voeding kan je ook helpen om je warm te houden van binnenuit tijdens de wintertijd. Van nature uit gaan we een soep opwarmen of warme dranken zoals thee of kruidendrank drinken. Er is echter ook voeding die ons verwarmingskacheltje gaat stimuleren . Ingrediënten zoals Ginger, chilli, pepers en look zet ons metabolisme in gang en krijgen we het warm.spicy ginger, chilli, pepper Verkoudheden zijn “voor te grijpen” tijdens de wintertijd zorg ervoor dat je immuunsysteem versterkt door het eten van groene groenten en fruit met vitaminen C zoals appelsienen, grapefruit, enz..

wintertijd, welzijn, immuunsysteem, thee

Ga buiten

Het is makkelijk en leuker om binnen te blijven bij het warme knusse haardvuur. Echter voor je gezondheid moet je buitengaan.  Elke dag even buiten gaan is goed voor je welzijn.  Je lichaam heeft zonlicht nodig om vitaminen D aan te maken. Zelfs als de zon niet schijnt kan je lichaam nog steeds vit. D produceren op je huid. Dus ga elke dag een kleine wandeling maken en je vitaminen D productie zal op pijl blijven of aangevuld worden.
In het voorjaar en de zomer heb ik vele klanten bij me gehad die me melden dat ze een vitaminen D tekort hadden.  Niet verwonderlijk na een lange donkere periode.

Bescherm je huid tegen de koude

De wintertijd heeft ook een invloed op onze huid en deze vergeten we wel eens.  Het is toch zo makkelijk om ons gezicht te verstoppen onder die warme wollen muts. Gebruik een diepreinigende scrub en daarna een vochtinbrengende crème. Een crème met vitamine C bv skinbooster gel,  kan als surplus gebruikt worden Ook de zon tijdens de wintertijd kan schade aan je huid brengen.  Een extra crème met een SPF bescherming is zeker aan te raden, zodat je uitdroging en rimpeltjes gaat vermijden.

Blijf bewegen

Het is niet omdat het koud is buiten dat je niet meer moet gaan bewegen. Kleed je warm aan, bij voorkeur in laagjes en maak eens een flinke wandeling.  Het koude weer zal ervoor zorgen dat je lichaam meer calorieën gaat verbranden om je warm te krijgen.

Actief gezonde levensstijl

Meer over welzijn en gezondheid

Vragen via MEssengerVolg onsFacebooktwitterpinterestrssyoutube

Deel wat je denkt

MeerVitaliteit FacebookMeerVitaliteit TwitterMore...