Vrije Radicalen – Wat zijn ze?

Deel dit via Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Wat zijn vrije radicalen nu juist?

vrije radicalen
Het zijn atomen die zich makkelijk binden met andere cellen binden, om gezonde cellen te verstoren. Iedereen kent het, je ziet het bij een appel die bruin uitslaat als je hem opensnijdt en laat liggen.

vrije radicalenHetzelfde zie je bij onze huid, je ziet de veroudering. Maar dat gebeurd ook in ons lichaam, en daardoor kunnen kwalen en ziekten zoals kanker ontstaan.

Vrije radicalen ontstaan bij

elke normale stofwisseling, produceren en gebruiken van energie en bij vele andere processen in ons lichaam. Je kan en mag ze dus nooit volledig tegen gaan. Er zijn wel vele gewoonten die een extra en te grote productie bevorderen. Dank daarbij vooral aan zware inspanningen, roken, alcoholgebruik, stress, luchtvervuiling en overeten.

Normaal moet je geen zorgen maken over vrije radicalen.

Ons lichaam kan ze in normale omstandigheden prima verwerken. Nochtans zijn onze eet- en leefgewoonten de dag van vandaag niet echt bevorderlijk, om nog niet te spreken van onze leefomgeving. Ons lichaam kan dus wel een hulp gebruiken in veel gevallen. Die hulp zijn de antioxidanten. Een deel daarvan kan ons lichaam zelf aanmaken, een deel komt uit gezonde voeding en een deel kan uit voedingssupplementen komen.

Antioxidanten vind je in groenten en fruit (vitamine C), oliën, zaden en noten. Gebruik er voldoende van goede kwaliteit om vrije radicalen te bestrijden.

Gezonde Actieve Levensstijl

Vragen via MEssenger

Volg ons ook op Google+FaceBook en Twitter

Volg onsFacebooktwitterpinterestrssyoutube

Deel wat je denkt

MeerVitaliteit FacebookMeerVitaliteit TwitterMore...