de 5 belangrijkste trainingsfouten
Deel dit via Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Maak jij optimaal gebruik van uw tijd in de gym,
of ben je iemand die kostbare fouten maakt die je resultaat op lange termijn kunnen saboteren?

Bekijk de 5 belangrijkste trainingsfouten en de voorgestelde verbeteringen.

Onlangs schreef ik over een aantal algemeen gemaakte trainingsfouten. Met uw overweldigende respons, heb ik besloten om dit onderwerp opnieuw aan te pakken en u meer te vertellen over algemene trainingsfouten en hoe je ze kan vermijden! Soms hebben mensen geen idee dat de slechte gewoonten hen tegenhoudt.

Het verspillen van tijd op de loopband

Zoveel mensen gaan naar de sportschool en beginnen op de loopband in een traag tempo tijdens het kijken naar tv of het lezen van een tijdschrift. Zij spannen zich niet echt in en doen maar wat. Ik geef toe, dit is beter dan op de bank zitten en helemaal niets te doen. Maar de waarheid is, als je tijd te maakt om te oefenen en je wil uw conditie te verbeteren, dan moet je het beste maken van je tijd. De calorieverbranding bij deze langzame oefening is minimaal, en dus is het resultaat dat ook.

verbeteren: Train op de loopband met een doel en in een tempo dat je uitdaagt om er aandacht aan te besteden. Varieer uw snelheid en de helling regelmatig, om je lichaam uit te dagen. Als je altijd begint in de sportschool met de loopband, overweeg dan het breken van je gewoonte, en probeer een andere cardio-apparatuur. Of, kan je een dynamische opwarming, gevolgd door een weerstand gebaseerde routine doen? Als je echt genieten van tv kijken, terwijl je wandelt, doe het dan tijdens uw afkoeling om uw geest te ontspannen voordat je de gym verlaat.

Je rug buigen

Gewichten opnemen of terugzetten door je rug te buigen (zelfs als ze licht zijn) kan een hoop onnodige stress brengen op zowel je bovenste als onderste rugspieren. Dit geldt vooral als je de ganse aan een bureau zit. Langdurig of onderuitgezakt zitten aan een bureau kan zwakke en ontspannen rugspieren veroorzaken. Als je dit combineert met onjuist gewichtheffen, kan je een blessure ondersteunen of veroorzaak je vermijdbaar onbalans in de spieren.

verbeteren: neem altijd een atletisch houding aan. Gebruik je bilspieren en buig je benen om gewichten te helpen opnemen en terugzetten.

Het verspillen van tijd met ge√Įsoleerde oefeningen

Veel mensen besteden veel tijd aan kleine ge√Įsoleerde spiergroepen. Dit geldt met name voor de ijdelheid-spieren, zoals biceps of ¬†buikspieren. Af en toe een gerichte spiersessie kan nuttig zijn, maar als je altijd kleine spiergroepen traint, zal je calorieverbranding en de algehele conditie niet zo effectief worden be√Įnvloed.

verbeteren: Verspil geen tijd door gewoon alleen je ijdelheid-spieren te trainen, zoals je biceps en triceps. Maximaliseer je tijd in de gym door een combinatie van oefeningen te doen die grote spiergroepen gebruiken. Zo krijg je de best mogelijke calorieverbranding tijdens uw sessie. Kijk ook eens naar het toevoegen van enkele cardio-oefeningen in uw geplande sessie, als je zich richt op kleine spiergroepen.

Te veel rust tussen de sets

Veel mensen besteden te veel nutteloze tijd met praten tussen de sets bij het doen van een gewicht sessie. Je moet het mogelijk maken voor de spieren zich te herstellen tussen de sets, maar probeer wel om geconcentreerd te blijven.

verbeteren : Blijf op de klok kijken of als je meer uit je sessie wil krijgen. Doe een cardio-activiteit tussen elke gewicht oefening om uw hartslag hoog te houden. Laat je niet meevoeren in gesprekken terwijl je rust neemt.

Overslaan van uw opwarming

Veel sporters slaan hun opwarming over, en beginne direct met hun sessie. Dit kan leiden tot verwondingen en je zal je niet op je beste voelen gedurende de hele training.

verbeteren: Begrijp dat het doel van een opwarming is om je lichaam klaar te maken om op zijn best te presteren tijdens uw training. Probeer een dynamische opwarming met wat lichte cardio bewegingen. Als je gehaast bent, kan je een lichtere versie van uw oefening doen als uw opwarming. Bijvoorbeeld, als je van plan bent squats met gewichten te doen in je workout, doe het dan enkel met je lichaamsgewicht als uw opwarming.

Een paar minuten gebruiken om je lichaam en geest voor te bereiden op de sessie, kan je betere algemene resultaten geven. Ik vind dat, als ik voldoende tijd doorbreng om op te warmen, ik minder pijn heb de dag erna.

bron : discovergoodnutrition.com

trainingsfouten – MeerVitaliteit.com

Volg onsFacebooktwitterpinterestrssyoutube