5 effectieve workout technieken om je focus te behouden

Deel dit via Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Met onze drukke schema’s is het gemakkelijk om de focus in de sportschool kwijt te raken.
Leer over effectieve workout technieken om je beter te voelen na elke training!

Het is onvermijdelijk met ons drukke leven dat we afgeleid worden. Sommige afleidingen creëren we echter zelf. Er is een zeer goede kans dat als je veel tijd doorbrengt met multitasking. Dan krijg je niet het beste uit je geest of je lichaam. Je kan de kunst van het meerdere dingen tegelijk doen, onder de knie hebben; maar het is onmogelijk om meerdere taken tegelijk 100% aandacht te geven. Hoewel je vele dingen van je to-do lijst elke dag kan behandelen, je kon ze eigenlijk niet volbrengen. effectieve workout technieken

Vooral druk werkende moeders, zullen toegeven dat multitasking een zeer noodzakelijke vaardigheid is; afgeleid worden is gewoon een onderdeel van de functieomschrijving van de ‘werkende ouder’. Multitasking geeft je het bevredigende gevoel dat je veel werk doet en efficiënt bent. Maar voortdurend jongleren met de mentale en fysieke eisen van het dagelijks leven kan soms resulteren in verspilde tijd in de sportschool.

Ik wil je helpen met een manier voor een effectieve workout (zonder afleiding), zodat je meer uit je lichaam kan krijgen en elke seconde van uw fitness routine laat tellen! Maak van uw workout een persoonlijke time-out. Wees aanwezig in het moment zodat je een mentale en fysieke boost krijgt.

Hier zijn een aantal manieren om het meeste uit uw fitness routine te halen. Als je uw work-out maximaliseert, zult je uw inspanning maximaliseren …. Wat leidt tot betere resultaten!

Effectieve workout technieken 1: Geen telefoon

Zet uw telefoon in een kastje of laat het in de auto. Losgemaakt worden van uw mobiele apparaat voor 30-60 minuten klinkt misschien als marteling, maar het zal je helpen gefocust te blijven op je training. We willen aannemen dat het leven tot stilstand zal komen als we niet 24/7 beschikbaar zijn. Als zich een dringende kwestie voordoet terwijl je oefent, zal het nog steeds urgent zijn als je klaar bent. Is uw telefoon je muziek apparaat? Doe een poging om het op het vliegtuigmodus te zetten tijdens uw sessie, zodat je niet in de verleiding komt om een gesprek aan te nemen of uw e-mails te lezen. Als je echt niet onbereikbaar kan zijn, deel uw locatie of de telefoonnummer van je sportschool met belangrijke familieleden of collega’s, zodat, als zich een echte noodsituatie voordoet, ze weten waar u te vinden.

Effectieve workout technieken 2: Geen muziek zoeken

Stop gehannes met uw afspeellijst op zoek naar het perfecte liedje. Het aantal keren dat mensen stoppen op een termijn, omdat ze niet graag het liedje horen op hun muziekspeler is legio. Elke keer dat je op een zijspoor komt, daalt je intensiteit en je hartslag. Je krijgt mogelijk niet het maximale uit je training als je constant op zoek bent naar het perfecte work-out liedje. Proberen wat tijd te besteden voor de training om uw afspeellijst vooraf te selecteren. Een geplande muzieklijst kan helpen om je energie niveau en de intensiteit op te krikken. Hoe minder tijd je besteedt met stoppen, hoe meer tijd je zal besteden met oefenen. Een beetje planning kan je helpen om meer calorieën tijdens de training te verbranden.

Effectieve workout technieken 3: Vindt goede kleding

Draag altijd kleding die goed past en waarin je zich goed voelt. Losse bandjes, een broek die wrijft op de verkeerde plaats, of schoenen die niet goed passen zijn alle oorzaken van mensen die verslappen in de sportschool. Slecht zittende kleding kan ook een veiligheidsrisico zijn, vooral als het je houding beïnvloedt tijdens je oefening. Kleding dat te strak is zal je bewegingen beperken, terwijl losse kleding een gevaar kan zijn op bepaalde machines. Je wilt zich prettig en goed voelen, zodat je mentale focus ligt op uw work-out, en niet op het zelfbewust gevoel voor je outfit.

Effectieve workout technieken 4: Beperk het praten

Trainingstijd is een geweldige tijd om contact te leggen met vrienden, nieuwe vrienden te maken en een beetje te roddelen. Zolang die praatjes uw fitness routine niet beïnvloeden. Praat tijdens je rust tijden of wanneer je training voorbij is. Je hoeft niet onbeleefd tegen een vriend te zijn, vertel hen om ‘die gedachte te onthouden totdat ik klaar ben met mijn set,’ en moedig hen aan om hetzelfde te doen!

Effectieve workout technieken 5: Draag een horloge dat piept

Veel mensen beginnen op hun klok te kijken als ze moe beginnen te worden tijdens een training. Dat klinkt misschien niet als een afleiding. Maar te vaak naar beneden te kijken op je horloge kan een negatieve invloed hebben op uw training. Het voorkomt dat je voluit inspanning levert. Als je een horloge gebruikt dat piept op het juiste interval, zal het je helpen om het meeste uit uw sessie te halen. Een luidruchtige horloge zal u ook helpen om eerlijk te zijn met uw rusttijden. Het is tegelijk een geweldige manier om beleefd jezelf weg te houden van de overdreven spraakzame vriend.


Ik begrijp dat het heel makkelijk is om afgeleid te worden, thuis en in het bijzonder tijdens je training. Ik denk dat als je een inspanning levert om uw training te richten op uw vorm, techniek en ademhaling, je het meeste uit uw sessie haalt. Je zal je beter voelen, krijgt betere algemene resultaten en groeit uit tot een meer efficiënte calorie-verbrandende machine!

Ik hoop dat deze tips je helpen om geconcentreerd te blijven. Deel sommige van uw training afleidingen met mij in het opmerkingenveld.

Actief gezonde levensstijl

Vragen via MEssengerVolg onsFacebooktwitterpinterestrssyoutube

Deel wat je denkt

MeerVitaliteit FacebookMeerVitaliteit TwitterMore...

Bert Phlippo juni 21, 2018 sport