Deel dit via Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Wat kan je doen tegen vermoeidheid?

Tegen vermoeidheid kunnen we iets doen door te letten op de voeding, je drankgedrag en je actieve levensstijl.

tegen vermoeidheidHet duurt misschien nog wel even voordat je kan beginnen aan een welverdiende vakantie, of je bent juist terug. Maar je voelt je moe en lusteloos. Je hebt het gevoel dat je jezelf door de dagen sleept. Misschien kunnen deze tips je helpen.

Voeding tegen vermoeidheid

Zorg voor voldoende vitamines. Fruit en groenten zijn daar een uitstekende basis voor, en helpen tegen vermoeidheid. Probeer 5 porties per dag te eten. Als je daar niet toe komt, overweeg dan om een vitaminekuur te nemen, met voedingssupplementen. Zo een kuur is ook interessant als je tekorten moet aanvullen.

Heel vaak is een ijzertekort de oorzaak van vermoeidheid. Zet voeding op je menu dat een goede leverancier is van ijzer. Daarbij denken we aan spinazie, salade, lever, garnalen, cacao, enz. Wacht best niet totdat je een tekort hebt, maar voorzie het ganse jaar regelmatig ijzerrijke ingrediënten in je dieet. Er zijn ook supplementen die ijzer leveren. Goed als je niet regelmatig ijzer in je voeding hebt.

Magnesium zal je ook helpen tegen vermoeidheid. Een goede bron zijn gedroogde vruchten. Af en toe een handvol kan, maar pas op voor de calorieën.

Voorkom verstopping van de darmen. Darmen die niet goed werken, maken je moe. Zorg dus voor voldoende vezels in je voeding. Naast groente en fruit, zijn granen en yoghurt een fantastische bron. Als je last hebt om voldoende vezels te eten kan een voedingssupplement een uitkomst bieden.

Drinken tegen vermoeidheid

Drink vooral voldoende zuiver water. Eén liter per 30 kilo lichaamsgewicht is een minimum. Vermijdt in ieder geval te veel alcohol. Het maakt niet alleen dronken, het vermoeid je enorm.
Koffie kan eventueel wel als een opkikker. Maar hou het bij één tas per dag. En dan nog, frisdrank. Een bom calorieën die meestal slechts kort energie leveren.
Ben je dan toch toe aan een energiedrank, kies dan ongezoet.

Actief leven tegen vermoeidheid

Als je vermoeid bent hoef je niet te stoppen met bewegen, integendeel. Het krikt je moreel op en heeft een gunstige invloed op je slaap.
Het hoeft niet intens te zijn, wel regelmatig. Dagelijks 30 minuten doorwandelen per dag volstaat.

Breng ook regelmaat in je dag. Probeer dagelijks op hetzelfde uur te gaan slapen. Zorg daarvoor voor een rustige activiteit, en eet niet te zwaar ‘s avonds.
Als je nachtrust niet volstaat, kan een siësta uitkomst brengen om te recupereren.

Maar als de vermoeidheid blijft aanhouden, ga dan naar je huisarts. Dan kan je best een medische check-up laten uitvoeren. Misschien zijn er medische redenen, en je dokter zal dan best kunnen zeggen wat je tegen vermoeidheid kan doen.

Tegen vermoeidheid – MeerVitaliteit

Volg onsFacebooktwitterpinterestrssyoutube

Deel wat je denkt

    1 Response to "Tegen vermoeidheid – Wat kunnen we doen tegen vermoeidheid?"

Leave a Reply